Din cuprinsul articolului
Obezitatea crește riscul de infecție severă. Scăderea în greutate poate ajuta persoanele cu obezitate, în special pe cele cu diabet, să evite infecțiile grave, potrivit cercetărilor de la University of Exeter Medical School din Marea Britanie.
Noul studiu a folosit date de la Biobank din Marea Britanie, o bază de date care include informații despre sănătatea a aproape 500.000 de britanici, și a fost prezentat la Madrid, la reuniunea anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).
Este o constatare importantă, deoarece „până la una din trei spitalizări la persoanele cu diabet zaharat sunt pentru infecții, iar persoanele cu diabet zaharat au de două ori mai multe șanse de a fi spitalizate cu infecții decât populația generală. Ei prezintă, de asemenea, un risc ridicat de readmisie”, a spus co-autor principal al studiului Rhian Hopkins.
Potrivit datelor:
Obezitatea părea legată de un risc mai mare de infecție severă, a descoperit echipa. Fiecare creștere de 5 puncte a IMC – de exemplu, de la un IMC de 30 (pragul pentru obezitate) la 35 – a generat o creștere cu 30% a riscului unei infecții bacteriene grave și o creștere cu 32% pentru infecția virală severă.
Aceste asociații au fost pentru toți oamenii, indiferent dacă au sau nu diabet, a remarcat Hopkins. Cu toate acestea, deoarece diabetul prezintă riscuri mai mari de infecție în general, descoperirile sunt deosebit de importante pentru persoanele cu boala de zahăr din sânge, potrivit HealthDay.
„Infecțiile sunt o cauză majoră a decesului și a stării de sănătate, în special la persoanele cu diabet”, a spus Hopkins într-un comunicat de presă al EASD. „Oricine internat la spital cu o infecție severă are, de asemenea, un risc mare de a fi internat din nou cu altul”.
Studiul demonstrează că obezitatea este o cauză a spitalizării cu infecție. Deoarece aceste constatări au fost prezentate la o întâlnire medicală, ele ar trebui să fie considerate preliminare până când sunt publicate într-un jurnal evaluat de colegi.
Din cuprinsul articolului • „Avem ambiţia ca numărul fumătorilor să scadă substanțial până în 2030”…
Sfârșitul de an aduce adesea cu sine emoții intense din cauza schimbărilor, a evenimentelor neașteptate…
Fructele se numără printre alimentele cu efecte ultrabenefice asupra organismului, care nu trebuie să lipsească…
Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…
Multe femei asociază menopauza cu incapacitatea de a mai face copii, și este întrucâtva adevărat,…
Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…