Sari la conținut

Oamenii scunzi sunt mai graşi decât cred, conform noii metode de calcul a indicelui de masă corporală

Matematicienii au găsit o nouă formulă pentru calcularea indicelui de masă corporală conform căreia, persoanele înalte ar trebui să cântărească mai mult, iar cele scunde mai puţin.
În consecință profesorul Nick Trefethen, un matematician renumit, a inventat o formulă nouă după ce a constatat că modul curent de calcul al IMC-ului este greşit, iar persoanele mici de înălţime sunt induse în eroare crezând că sunt prea slabe, iar cele înalte crezând că sunt prea grase.

IMC-ul se calculează astfel: greutatea în kilograme se împarte la pătratul înălţimii în metri, de exemplu o persoană care are 1,65 înălţime şi 84 de kilograme va clacula astfel: 1,65 x 1,65 =2,72. 84: 2,72=30,8
Un IMC cuprins între 18,5 și 24.9 este normal, mai puțin de 18.5 este văzut ca subponderal în timp ce 25 la 29.9 este considerat supraponderal. O valoare de 30 sau mai mare înseamnă că o persoană este obeză.

Însă, profesorul Trefethen a observat că la modul tradiţional de calcul al IMC nu s-a luat în considereare faptul că persoanele înalte sunt mai masive decât cele scunde. Din acest motiv pentru noua formulă,  Trefethen a calculat astfel:

 persoanele mai scunde de 1,50m mai primesc un punct la  IMC

cele de 1,80m sau mai mult, li se scade un punct

pentru cele de înălţime medie (1,70m) IMC rămâne neschimbat.  

„IMC este doar unul dintre mai mulți factori și în mod inevitabil, nu toată lumea se va potrivi unui model standard. Stim însă, că IMC este un bun indicator al tendințelor la nivelul populației, dar nu întotdeauna un indicator bun la nivel de individ.” a explicat profesorul.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel