Sari la conținut

Oamenii îl preferă pe doctor Google, în loc să meargă la medici. Atenție! Pericol de ciberhondrie

cautari Google
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Aproape 40% dintre americani Google în loc să consulte un medic. Un nou sondaj dezvăluie că aproape doi americani din cinci s-au autodiagnosticat folosind site-uri web de sănătate în loc să consulte un medic.

Sondajul a 2.016 adulți din Statele Unite în vârstă de 40 de ani și mai mult a fost realizat de OnePoll în numele Bayer pentru American Heart Month.

Oamenii preferă să se autodiagnostigheze singuri pe Google

Sondajul arată că:

  • Majoritatea respondenților (62%) au cea mai mare încredere în medicul lor pentru sfaturi de sănătate, mai mult decât site-urile de sănătate (42%). Femeile au mai multe șanse decât bărbații să aibă încredere în medicii lor, 66% față de 54%.
  • În plus, 39% dintre americani au spus că au folosit informații online în loc să consulte un medic. Persoana medie s-a autodiagnosticat de patru ori în ultimul an pe baza informațiilor pe care le-a găsit online.
  • Mulți oameni au concepții greșite despre remediile naturale, considerând că uleiul de pește (47%), usturoiul (45%) și mierea (44%) sunt suficiente pentru a vindeca sau trata anumite boli.

Sondajul a întrebat, de asemenea, ce fac oamenii de obicei pentru a-și menține sănătatea generală.

  • Jumătate (51%) au declarat că au luat vitamine sau suplimente.
  • 49% au spus că fac controale regulate la profesioniști medicali.
  • Aproximativ 46% au spus că fac exerciții fizice.
  • Mai puțini americani au raportat că își gestionează nivelul de stres și își monitorizează nivelul de colesterol, 30% și, respectiv, 23%.

Potrivit Study Finds, majoritatea respondenților au identificat corect durerea sau disconfortul în piept și dificultățile de respirație ca potențiale simptome de atac de cord. Cu toate acestea, doar unul din patru știa că greața, vărsăturile sau durerea de maxilar ar putea indica, de asemenea, un atac de cord viitor.

Diagnosticarea pe internet, pericol de ciberhondrie

Sondajele anterioare arată că între 67% și 81,5% dintre adulții americani au căutat online informații legate de sănătate.

Potrivit unui studiu polonez, astfel de informații pot încuraja oamenii să programeze o programare la medic și să-i facă să-și dorească să-și schimbe dieta și să crească activitatea fizică.

Cu toate acestea, poate avea și consecințe negative, cum ar fi anxietate și frică crescute.

Deși există chiar și un termen ciberhondrie – căutarea repetată online a informațiilor medicale care exacerbează anxietatea – un studiu din 2021 sugerează că căutarea simptomelor online poate să nu fie atât de periculoasă cum se credea anterior.

Printre 5.000 de oameni, o căutare pe internet pentru informații despre sănătate a fost legată de creșteri mici ale acurateței diagnosticului. Autorii studiului cred că acest lucru se poate datora faptului că, de-a lungul timpului, motoarele de căutare au încercat să direcționeze oamenii către informații de sănătate de calitate superioară, cum ar fi cele din marile centre medicale.

Deși toată lumea poate obține online informații de înaltă calitate legate de sănătate, vizitați-vă medicul dacă aveți simptome și programați un control regulat în fiecare an.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel