Din cuprinsul articolului
Potrivit oamenilor de știință, consumul regulat al acestui aliment, despre care cu toții îl considerăm sănătos, crește riscul de boli cardiovasculare, relatează The Health Site.
Alimentul care poate afecta inima
Oamenii de știință vorbesc despre laptele degresat, care poate afecta negativ inima . Deși această băutură are o reputație bună, acest lucru nu este deloc adevărat. Și există dovezi științifice care susțin această afirmație, rconform sursei citate.
Laptele degresat
![lapte](https://www.doctorulzilei.ro/wp-content/uploads/2022/04/lapte.jpg)
Laptele degresat conține adesea mai mult zahăr decât laptele obișnuit. Reducerea conținutului de grăsimi determină producătorii să adauge mai mulți carbohidrați la produs pentru a-i îmbunătăți gustul. Iar consumul regulat de lapte îmbogățit cu adaos de zaharuri poate duce la riscuri de a dezvolta diabet de tip II, hipertensiune arterială și obezitate, factori cheie pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
Mulți spun că produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt mult mai sănătoase, dar acest lucru este fals. Ele provoacă procese inflamatorii în organism și cresc nivelul de trigliceride din sânge. Dacă acești compuși depășesc norma, se transformă în țesut adipos, ceea ce afectează negativ activitatea inimii, după cum au menționat experții citați de publicație.
Oamenii de știință recomandă consumul produselor naturale și de înaltă calitate, care nu conțin zahăr și grăsimi. Apoi sistemul cardiovascular va funcționa fără probleme până la bătrânețe. În plus, medicii sfătuiesc persoanele cu probleme cardiace să excludă din alimentație băuturile carbogazoase dulci, deoarece provoacă o creștere rapidă a zahărului din sânge.
De ce sunt periculoase produsele cu conținut scăzut de grăsimi?
Au următoarele efecte nocive:
- Contribuie la tulburări metabolice;
- Obligă organismul să depoziteze grăsime;
- Interferează cu absorbția calciului, proteinelor și vitaminei D;
- Agravează starea de spirit.
Lipsa grăsimilor din astfel de produse lactate, compensată de amidon, grăsimi vegetale, zahăr și alte substanțe, duce inevitabil la consumul de carbohidrați. Ca urmare, metabolismul eșuează, iar persoanele care le consumă încep să se îngrașe. În plus, grăsimile sunt una dintre cele mai importante componente necesare pentru funcționarea normală a organismului, iar faptul că duc la creșterea nivelului de colesterol este o concepție greșită. Iar înlocuirea grăsimilor duc la riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.