Categories: Ştiri sănătate

Oamenii de știință japonezi au dezvoltat măști strălucitoare pentru a detecta coronavirusul. Cum funcționează și când vor fi disponibile pe piață?

O echipă de oameni de știință de la o universitate din vestul Japoniei a dezvoltat măști care strălucesc atunci când sunt expuse la lumină ultravioletă dacă conțin urme de coronavirus, folosind anticorpi extrași din ouă de struț, potrivit The Mainichi.

Echipa de la Universitatea Prefecturală din Kyoto, condusă de președintele acesteia, Yasuhiro Tsukamoto, în vârstă de 52 de ani, speră că măștile vor oferi utilizatorilor o modalitate ușoară de a testa dacă au contractat virusul.

Cu testele care continuă să le pună în practică, echipa își propune să obțină aprobarea guvernului pentru a vinde măștile eventual anul viitor.

Struții sunt capabili să producă mai multe tipuri diferite de anticorpi sau proteine care neutralizează entitățile străine din organism.

În februarie anul trecut, echipa a injectat o formă inactivă și neamenințătoare a coronavirusului în femele de struți, extragând cu succes o mare cantitate de anticorpi din ouăle pe care le-au depus.

Echipa a dezvoltat apoi un filtru special care este plasat în interiorul măștii de față. Filtrul poate fi scos și pulverizat cu un colorant fluorescent care conține anticorpi de coronavirus din ouăle de struț. Dacă virusul este prezent, filtrul va străluci atunci când strălucește sub o lumină ultravioletă.

Când echipa a efectuat experimente pe parcursul a până la 10 zile cu 32 de persoane infectate cu coronavirus, ei au descoperit că toate măștile pe care le purtau străluceau sub lumina UV, care s-a estompat odată cu trecerea timpului și încărcătura lor virală a scăzut.

Echipa lui Tsukamoto urmărește să extindă experimentul pentru a acoperi 150 de participanți. Președintele universității a descoperit că el însuși a fost pozitiv pentru COVID-19 după ce a purtat una dintre măștile experimentale și a constatat că strălucea când a fost verificată. Și-a confirmat statutul cu un test de reacție în lanț a polimerazei.

„Putem produce în masă anticorpi din struți la un cost scăzut. În viitor, vreau să transform acest lucru într-un kit de testare ușor pe care oricine îl poate folosi”, a spus Tsukamoto.

 

Recent Posts

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

20 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

50 de minute ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

60 de minute ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

o oră ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

2 ore ago

Citeste si: