Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință, avertisment despre variola maimuței: Pacienții pot elimina încărcături virale mari. Care sunt cele mai periculoase zone.
Pacienții cu variola maimuței sunt susceptibili de a elimina încărcături virale mari care pot fi „potențial” infecțioase, au descoperit oamenii de știință germani.
Echipa, inclusiv de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf (UKE) și Institutul Bernhard-Nocht pentru Medicină Tropicală (BNITM), a analizat camerele de spital a doi pacienți cu variola maimuțelor.
Ei au tamponat suprafețele camerelor, inclusiv băile lor și anticamerele adiacente, unde lucrătorii se schimbau și ieșeau din echipamentul de protecție individuală.
Descoperirile, publicate în jurnalul Eurosurveillance, au arătat că toate suprafețele atinse direct de mâinile pacienților au prezentat contaminare virală cu cele mai mari încărcări detectate în ambele băi.
Încărcătura virală a fost cea mai mare în băile pacienților, în special pe scaunele de toaletă sau pârghiile de control ale chiuvetei sau ale dozatorului de săpun.
Virusul a fost detectat și pe scaunele pacienților, pe țesăturile din camerele acestora (prosoape, cămăși, fețe de pernă) și pe telefonul mobil al unui pacient.
Un anumit grad de ADN viral a fost găsit, de asemenea, „pe toate celelalte suprafețe investigate din camerele pacienților, deși nu se știa la momentul testării dacă și în ce măsură pacienții au atins și aceste suprafețe, au scris cercetătorii în lucrare. În anticameră, toate punctele de contact cu mâna examinate au dat rezultate PCR pozitive.
Urme de ADN viral au fost identificate pe mânerul ambelor uși din anticameră situate pe coridorul secției, în afara anticamerului. Echipa a remarcat că în prezent nu există „date definitive” cu privire la cantitatea de încărcătură virală necesară pentru a transmite variola maimuței.
Aceasta înseamnă că, deși variola maimuțelor a fost găsită pe mai multe suprafețe din camerele pacienților, infecția nu s-ar produce neapărat prin atingerea lor”, susțin cercetătorii.
Totuși, aceștia au mai remarcat că suprafețele contaminate au „potențialul de a fi infecțioase” și „nu poate fi exclus ca contactul lor cu pielea sau membranele mucoase deosebit de deteriorate, să poată duce la transmitere”.
Descoperirile studiului sunt „absolut o dezvoltare așteptată” și că „în afara zonelor foarte puternic contaminate, este puțin probabil ca suprafețele din comunitate să prezinte un risc ridicat de transmitere”, a spus Hugh Adler, de la departamentul de științe clinice de la Liverpool School. de Medicină Tropicală.
„Pacienții cu leziuni cutanate extinse internați în spital sunt probabil să răspândească cea mai mare cantitate de virus în mediu. Pacienții cu boală mai ușoară ar putea răspândi mai puțin; nu știm încă”, a spus Adler
„Persistența virală a variolei maimuței pe suprafețe este deja bine cunoscută în cercurile sănătății publice, iar ghidurile actuale de sănătate publică pentru persoanele care se autoizolează acasă includ recomandări despre cum să spălați rufele și măsuri care trebuie luate pentru a preveni transmiterea la contactele casnice”, a mai spus Adler.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…