Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință au dezvoltat un plasture purtabil pentru a livra fără durere medicamentul prin piele; Cum functioneazã?
Pielea este adesea considerată un mod viabil de administrare a medicamentelor din cauza ratei sale de absorbție mai mari și a opțiunii de administrare țintită. Cu toate acestea, pătrunderea medicamentelor prin piele nu este întotdeauna ușoară. Iar acest lucrur se datorează faptului că este nevoie de dispozitive voluminoase.
Un grup de oameni de știință a venit acum cu un plasture ușor și ușor de purtat, care va face abordarea mult mai ușoară atât pentru medici, cât și pentru pacient.
Inovația revoluționară furnizează unde ultrasonice nedureroase pe piele, creând canale minuscule prin care medicamentul să treacă, a declarat Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) într-un comunicat de presă.
Cercetătorii explorau deja câteva alternative la metodele existente de livrare a medicamentelor.
„Principalul beneficiu al pielii este că ocolește întregul tract gastrointestinal. Cu livrarea orală, trebuie să administrați o doză mult mai mare pentru a ține cont de pierderea pe care ați avea-o în sistemul gastric”, a spus Aastha Shah, una dintre autorii principali ai lucrării.
Aceasta este o modalitate mult mai orientată și concentrată de livrare de medicamente.
Expunerea la ultrasunete este cheia pentru îmbunătățirea permeabilității pielii la medicamente. Dispozitivul a fost echipat cu mai multe traductoare piezoelectrice în formă de disc care convertesc curentul electric în energie mecanică.
Pentru studiul lor, echipa de cercetare a diluat medicamentele într-o soluție lichidă și le-a umplut în cavitățile polimerice ale dispozitivului.
Atunci când elementele piezoelectrice intră în contact cu curentul electric, ele generează unde de presiune în fluid, generând bule care izbucnesc pe piele. Acest lucru creează microjeturi care se scurg în jos prin epidermă, traversând fără efort bariera exterioară dură a pielii, stratul cornos.
Plasturele este alcătuit din PDMS, un polimer pe bază de silicon care poate adera pe piele fără bandă. Cercetătorii au testat dispozitivul prin administrarea unei vitamine B numită niacinamidă prin piele.
Niacinamida este o componentă care este utilizată în produsele de îngrijire a pielii. În testele cu pielea de porc, cercetătorii au descoperit că absorbția medicamentului a fost de 26 de ori mai mare decât cantitatea care ar putea trece prin piele fără asistență ultrasonică.
Cercetătorii speră că noul dispozitiv ar putea fi folosit pentru a furniza hormoni, relaxanți musculari și alte medicamente prin piele.
„După ce vom caracteriza profilurile de penetrare a medicamentelor pentru multe medicamente mai mari, vom vedea apoi care candidați, cum ar fi hormonii sau insulina, pot fi eliberați folosind această tehnologie, pentru a oferi o alternativă nedureroasă pentru cei care în prezent sunt obligați să-și administreze singuri injecții pe o perioadă de timp. zilnic”, a spus Shah.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…