Din cuprinsul articolului
Deși pare contraintuitiv, cercetătorii au descoperit că femeile cu bust mai mare transpiră de fapt mai puțin decât cele cu piept mai puțin înzestrat.
De-a lungul timpului, s-a crezut că cu cât bustul este mai mare, cu atât transpirația este mai mare. Cu toate acestea, omenii de știință de la Universitatea Southhampton au descoperit că această credință ar putea să nu fie mai mult decât un mit.
Descoperire are „implicații valoroase pentru înțelegerea noastră despre transpirație. cerințele de management pentru sutienele sport”, au scris autorii studiului.
Noua cercetare, publicată în Experimental Physiology luna aceasta, a investigat modul în care mărimea sutienului influențează transpirația și, prin urmare, performanța sutienelor sport, o îmbrăcăminte vitală pentru femeile care se antrenează – asupra femeilor cu mărimi diferite de sâni.
„Peste 85% dintre femei consideră un sutien sport un echipament esențial pentru exerciții fizice, dar este foarte greu să găsești unul confortabil și care să te susțină, așa că multe femei se luptă cu asta”, a spus Hannah Blount, cercetător postuniversitar în fiziologie termică, într-un comunicat de presă.
„Procesul nostru de gândire a fost să ne uităm la modul în care sutienele sport oferă sprijin femeilor și confort femeilor de diferite dimensiuni ale sânilor, în special în condiții de temperatură ridicată, când femeile sunt mai predispuse să se confrunte cu probleme cum ar fi frecarea și acumularea semnificativă de transpirație în sutien.”
Pentru a testa acest lucru, Blount și-a efectuat experimentul într-o cameră climatică din ThermosenseLab al universității, folosind scanări 3D pentru a determina suprafața sânilor și pentru a măsura densitatea transpirației cu o hârtie specială infuzată cu iod care reacționează cu transpirația.
Producția de transpirație a 22 de femei sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani a fost măsurată în trei locuri, deasupra și sub mamelon, precum și „triunghiul sutienului” de lângă stern, în timp ce au alergat timp de 45 de minute la o căldură de aproape 32 de grade Celsius.
„Aici am obținut cea mai interesantă descoperire, deoarece rezultatele noastre au indicat că femeile cu sânii mai mari prezentau mai puține glande sudoripare și, prin urmare, produceau mai puțină transpirație pe sâni”, ea Blount.
„Această cunoaștere fundamentală este ceva ce putem folosi acum pentru a informa designul de îmbrăcăminte sportivă care ia în considerare nevoile femeilor de diferite mărimi ale sânilor.”
Dr. Davide Filingeri, profesor asociat în fiziologie termică, a aplaudat cercetările lui Blount privind „nevoile termice” unice și evolutive ale corpului femeilor”, afirmând într-o declarație că concluziile ei au „potenţialul de a informa inovarea centrată pe persoană în îmbrăcămintea sport”. care în cele din urmă va ajuta femeile să prospere în climatul nostru care se încălzește.”
„Devenim din ce în ce mai sedentari ca societate, așa că dacă putem face ceva pentru a ajuta femeile să devină mai active în timp ce facem sportul mai accesibil, atunci este cu adevărat interesant”, a spus Blount.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…