Din cuprinsul articolului
Temperatura ambientală pe timp de noapte pentru adulții în vârstă pentru a avea un somn odihnitor ar trebui să fie între 20 și 25 de grade Celsius, potrivit cercetărilor recent publicate.
În plus, eficiența somnului la adulții în vârstă, cu vârsta de 65 de ani sau peste, s-a constatat că a scăzut cu 5-10% pe măsură ce temperatură ambientală a dormitorului pe timp de noapte a crescut la 30 de grade Celsius, în ciuda diferențelor substanțiale dintre indivizii studiati.
O calitate scăzută a somnului pe termen lung a fost asociată cu declinul cognitiv și demența la adulții în vârstă. Iar pe termen scurt, impactul asupra stării de spirit este unul negativ, cu accese de iritabilitate și cu scăderea productivității în timpul zilei. Astfel, calitatea somnului la adulții în vârstă ar putea fi stabilită prin optimizarea mediilor termice de acasă.
Studiul de la Marcus Institute for Aging Research și Harvard Medical School, Boston, SUA, a arătat că descoperirile sale subliniază importanța ajustărilor personalizate ale temperaturilor în funcție de nevoile și circumstanțele individuale. Din punct de vedere al adaptării la climă, concluziile studiului sunt importante, deoarece se preconizează că orașele vor deveni mai încălzite din cauza unei combinații atât a schimbărilor climatice, cât și a încălzirii induse de urban, se spune.
„Studiul subliniază impactul potențial al schimbărilor climatice asupra calului somnului la adulții în vârstă, în special la cei cu statut socioeconomic mai scăzut, și sprijină creșterea capacităților lor de adaptare pe măsură ce temperaturile nocturne cresc în orașele din întreaga zonă”, a spus Amir Baniassadi, cercetător principal al studiului, publicat în revista Science of The Total Environment.
Adulții în vârstă se confruntă adesea cu un somn inadecvat, agitat și perturbat, la rândul lor, care le influențează rezultatele sănătății în ceea ce privește gestionarea diabetului și riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
În ceea ce privește intervențiile medicale și comportamentale dezvoltate pentru a îmbunătăți rezultatele legate de somn, potențialul intervențiilor de mediu a fost în mare măsură trecut cu vederea.
Studiul a subliniat influența importantă pe care mediul de somn o are asupra persoanelor în vârstă, colectând date despre somn și mediu pe parcursul a 212 nopți de la fiecare dintre cei 50 de adulți în vârstă care locuiesc în comunitate incluși pentru analiză.
În total, studiul a avut 10.903 persoane-nopți de date. Au fost necesare cercetări suplimentare pentru a identifica rezultatele legate de somn care ar avea cel mai mare impact asupra sănătății și bunăstării pe termen scurt și lung a adulților în vârstă.
Stabilirea rezultatului legat de somnul obișnuit prezintă cea mai puternică asociere cu rata declinului cognitiv pe termen lung.
Înțelegerea acestor legături le-ar putea permite cercetătorilor și furnizorilor de asistență medicală să își ajusteze intervențiile de mediu pe baza celor mai importante rezultate legate de somn, atrag atenția oamenii de știință.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…