Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință au descoperit o nouă parte a corpului uman.
Această descoperire uluitoare se concentrează pe maxilar, în special pe maseter, un mușchi din maxilarul inferior care este esențial pentru mestecat.
Dacă îți pui degetele pe obraji și strângi dinții, simți cum maseterul se strânge, spun oamenii de știință. În timp ce înțelegerea noastră științifică actuală a anatomiei umane știa, până în prezent, că maseterul are un strat profund și un strat superficial, acest nou studiu, publicat în revista academică evaluată de colegi Annals of Anatomy, a dezvăluit existența unui al treilea strat, un strat în mijloc.
Existența unui al treilea strat a fost remarcată de cea de-a 38-a ediție a Grey’s Anatomy – cartea de referință de anatomie britanică scrisă în 1858 de Henry Gray. Aceasta face referire doar la o observație și mai veche, făcută în textul german Grundriss der Physiologie für Vorlesungen din 1784. Cu toate acestea, nu a fost niciodată identificat în mod corespunzător și nu a fost luat în considerare deloc existența acestui strat la oameni.
Potrivit Jerusalem Post, cercetătorii din spatele studiului au căutat să clarifice structura mușchiului maseter și să rezolve inconsecvențele din literatura științifică. Așa că au început să investigheze.
Oamenii de știință au luat 12 capete umane din cadavre care fuseseră conservate în formaldehidă pentru a le diseca. Mai mult, au examinat 16 cadavre proaspete prin utilizarea unei scanări CT. În cele din urmă, ei s-au uitat la un subiect viu examinându-și maxilarul printr-un RMN.
Rezultatele au fost, sincer, uluitoare. De fapt, potrivit unuia dintre cercetătorii implicați, prof. Jens Christoph Türp de la Universitatea din Basel, este ca și cum ar fi fost găsită o nouă specie de animale.
Potrivit autorului principal, Dr. Szilvia Mezey de la Departamentul de Biomedicină din Basel, această parte a mușchiului stabilizează probabil maxilarul inferior și pare să fie singura parte care poate trage maxilarul înapoi, spre ureche.
Această descoperire a stratului neidentificat anterior al maseterului, pe care cercetătorii sugerează că îl denumesc Musculus masseter pars coronidea, este o descoperire majoră, deoarece arată că încă există lucruri pe care omenirea încă nu le știe despre anatomie.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…