Sari la conținut

Oamenii de știință au descoperit o modalitate inedită pentru tratarea diabetului de tip 2

Diabetul de tip 2 se manifestă, în general după vârsta de 40 de ani, persoanele supraponderale fiind cel mai adesea afectate. Acumularea de grăsime în organe provoacă o rezistență la insulină, în ciuda faptului că pancreasul produce o cantitate suficientă de insulină celulele devin reziste la efectele ei, organismul necesitând o cantitate mai ridicată de insulină pentru a-și îndeplini funcțiile specifice. Nu există un tratament care vindecă diabetul dar poate fi ținut sub control.

Recent, cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au descoperit o nouă metodă prin care să stimuleze activitatea celulelor care produc insulină: pacientul trebuie să stea într-o cameră hiperbară (o incintă presurizabilă rezistentă la presiune utilizată pentru efectuarea tratamentelor diferitelor accidente de decompresie, pentru efectuarea decompresiei la suprafață a scafandrilor în activitățile de scufundare profesională, oxigenoterapie hiperbară) unde nivelul mare de oxigen, combinat cu injecțiile cu propriile celule stem va accelera producția de insulină.

Așa-numita oxigenoterapie hiperbară în care pacientul stă într-o cameră presurizată i-a ajutat pe pacienții cu diabet 2 care au participat la studiu să își reducă nevoie de insulină și metformin (un medicament folosit de diabetici), iar unii dintre ei nu au mai avut deloc nevoie de insulină.

Tratamentul este folosit, în mod normal de scafandri, iar atmosfera de înaltă presiune permite să fie inspirat de 3 ori mai mult oxigen decât în mod normal.

Terapia include și extragerea celulelor stem de la pacienți, multiplicarea în laborator, apoi injectarea lor în pancreas. 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel