Din cuprinsul articolului
O genă mutantă ajută la reglarea apetitului, a greutății și a insulinei, sugerează un nou studiu al unei echipe de cercetători din Marea Britanie. Aceștia spun că varianta genetică care sprijină reglarea greutății corporale ar putea ajuta la combaterea obezității.
S-a descoperit că o mutația în gena ZFHX3 – despre care se crede că există doar la 4% dintre oameni – controlează părți ale creierului responsabile de pofta de mâncare. Înțelegerea modului în care funcționează varianta genei ZFHX3 ar putea deschide calea pentru noi terapii țintite pentru pierderea în greutate.
Oamenii de știință de la Universitatea Nottingham Trent și de la MRC Harwell, din Marea Britanie, au descoperit mecanismul care permite genei mutante să joace un rol-cheie în reglarea apetitului, a greutății și a hormonului insulină – care ajută la ținerea sub control a glicemiei și previne complicațiile diabetului.
Într-un studiu la șoareci, echipa a descoperit că mutația poate afecta o regiune a creierului cunoscută sub numele de hipotalamus – care controlează pofta de mâncare, consumul de alimente, foamea și setea – prin activarea și dezactivarea funcției altor gene de acolo.
Cercetătorii au declarat că înțelegerea acestei căi ar putea deschide calea pentru noi terapii țintite pentru pierderea în greutate.
„Pentru prima dată, am demonstrat un rol al acestei gene în modificarea creșterii și a echilibrul energetic printr-o mutație care modifică proteinele, similară cu o variantă care se găsește cu frecvență scăzută în populația umană”, a declarat dr. Rebecca Dumbell, cercetător la facultatea de ştiință și tehnologie a Universității Nottingham Trent.
Ea a precizat că există o componentă genetică importantă legată de apetitul și creșterea umană, care nu este pe deplin înțeleasă. În timp ce toată lumea are gena ZFHX3, se crede că mutația specifică care ar conduce acest mecanism există doar la 4% din populație. „Este probabil una dintre multele mutații diferite care fac ca oamenii să fie diferiți în ceea ce privește capacitatea lor naturală de a ține o dietă în primul rând”, explică dr. Dumbell, potrivit sursei citate de 360medical.ro.
Pentru a activa transformarea grăsimii brune, care favorizează arderea grăsimilor, organismul are nevoie de o temperatură uşor mai rece.
Adaugă alimente bogate în crom în dietă (stimulează arderea grăsimilor și reduce pofta de dulce). Acestea includ: alune de pădure, nuci braziliene, ficat de vită, ouă, broccoli sau conopidă.
Activați mișcarea limfei cu consumul suficient de lichide, exerciții de drenaj limfatic, aport de ierburi: lemn dulce, frunze de zmeură, frunze de coacăze negre.
Adaugă in dietă condimente care favorizează arderea grăsimilor: ardei rosu, scorţişoară, ghimbir, turmeric, rădăcină de hrean. Ceaiul verde este, de asemenea, bun pentru arderea grăsimilor.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…