Din cuprinsul articolului
Oamenii de știință susțin că au elaborat o formulă matematică care demonstrează cel mai bun mod în care bărbații pot ajunge la orgasm.
După ce au analizat zeci de ani de date despre excitația fiziologică și psihologică, cercetătorii din Marea Britanie spun că au găsit condițiile ideale necesare pentru a atinge orgasmul.
„Am dezvoltat primul model matematic de succes al performanței sexuale”, spune matematicianul Konstantin Blyuss, unul dintre cercetătorii principali de la Universitatea Sussex din Marea Britanie.
Oamenii de știință au găsit o formulă matematică pentru obținerea unui orgasm masculin
Se pare că cercetarea a fost inspirată de utilizarea matematicii pentru a analiza performanța în sport. Pentru proiectul Sussex, cercetătorii s-au bazat pe date de zeci de ani despre excitația psihologică și fiziologică.
În studiile anterioare pe acest subiect – care au fost utilizate în analiza actuală – participanții care au consimțit au efectuat acte sexuale, în timp ce un tip special de scaner RMN a observat modificări ale tiparelor lor neuronale.
„În trecut, cercetătorii au încercat să scrie un model care să descrie calea fiziologică către punctul culminant, dar fără succes. Rezultatele noastre acoperă aspectele fiziologice și psihologice necesare pentru a atinge punctul culminant. Ele consolidează și dovedesc matematic studiile existente în psihologia sexului”, a spus Blyuss.
O formulă matematică cu un mesaj important: „nu vă gândiți prea mult”
Formulele în sine sunt de fapt chestii matematice destul de greoaie, care nu vor fi de mare ajutor în căldura momentului. Dar cercetătorii au venit cu un mesaj important: prea multă excitare psihologică la început poate îngreuna atingerea orgasmului.
„O constatare cheie este că prea multă excitare psihologică la începutul procesului poate inhiba șansa de a atinge punctul culminant”, spune Blyuss. „Pur simplu spus, constatările noastre pot fi rezumate ca „Nu vă gândiți prea mult””.
Mai important, echipa a reușit să facă ceea ce alții nu au făcut – să găsească o modalitate de a folosi modele matematice pentru a prezice dacă cineva va atinge punctul culminant.
Cercetătorii au făcut două ecuații: una care se aplică elementelor mentale ale intimității și alta la aspectele fizice.
„Descoperirile noastre aruncă lumină asupra unui subiect tabu din punct de vedere social, despre care credem că ar putea avea aplicații utile pentru tratamentul clinic al disfuncției sexuale, precum și pentru a oferi publicului larg o formulă testată pentru îmbunătățirea vieții sexuale”, a spus coautorul Dr. Iulia Kyrychko.
„Cu ceea ce am învățat din acest studiu, intenționăm să modelăm matematic răspunsul sexual feminin, care este fiziologic – și matematic – mai complex decât răspunsul masculin”.