Sari la conținut

Oamenii de știință au calculat câtă carne trebui să mâncăm zilnic pentru a SALVA Planeta

carne
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Oamenii de știință au calculat câtă carne ar trebui să mâncăm zilnic pentru a salva Planeta. Experții care monitorizează schimbările climatice cer veganism global până în 2050. Ei recomandă tuturor să-și reducă consumul de carne la o anumită cantitate pe zi.

Motivul este că producția de carne este o cauză majoră a încălzirii globale și pune în pericol planeta noastră.

Studiile arată că producția de alimente este printre cei mai mari factori ai schimbărilor de mediu globale, contribuind la schimbările climatice, potrivit Daily Mail.

Dietele vegetariene asigură un aport caloric adecvat

Dietele vegetariene asigură un aport caloric adecvat și constau într-o varietate de alimente vegetale. Transformarea la o dietă sănătoasă până în 2050 va necesita modificări semnificative ale dietei, inclusiv o reducere cu peste 50% a consumului global de alimente nesănătoase, cum ar fi carnea roșie și zahărul, și o creștere cu peste 100% a consumului de alimente sănătoase, cum ar fi nuci, fructe”, spun oamenii de știință.

Cantitatea maximă de carne

carne
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit acestora, cantitatea maximă de carne pe care o poate consuma o persoană pe zi este de 14 grame. O cantitate care de fapt nu este suficientă pentru a savura un burger sau o friptură.

Creșterea animalelor este responsabilă pentru aproximativ 14,5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Astfel, aproximativ 50% mai multe alimente trebuie produse pentru a hrăni cele aproape 10 miliarde de oameni din lume până în 2050, potrivit Națiunilor Unite.

Potrivit acestora, cantitatea maximă de carne pe care o poate lua o persoană pe zi este de 14 grame. O cantitate care de fapt nu este suficientă pentru a savura un burger sau o friptură.

Creșterea animalelor este responsabilă pentru aproximativ 14,5% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Astfel, aproximativ 50% mai multe alimente trebuie produse pentru a hrăni cele aproape 10 miliarde de oameni din lume până în 2050, potrivit Națiunilor Unite.

Așa că oamenii de știință cred că toată lumea ar trebui să treacă la diete bogate în legume verzi, fructe și nuci și sărace în carne roșie și produse lactate.

În plus, cantitatea de alimente care este aruncată este în prezent o treime din totalul produs. Această cifră ar trebui, de asemenea, redusă la jumătate, iar cele mai bune practici pentru creșterea randamentelor, reciclarea îngrășămintelor și îmbunătățirea gestionării apei au fost adoptate la nivel global.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel