Sari la conținut

Oamenii de știință: acesta este cel mai bun ceai pentru tiroidă

ceai
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
ceai de busuioc

Un grup de oameni de știință din Grecia a făcut o descoperire uimitoare – au constatat că un consum regulat de ceai de mușețel pe bază de plante reduce cu 80% riscul de a dezvolta tumori maligne ale tiroidei și alte patologii ale acestui organ.

Rezultatele studiului lor au fost publicate în European Journal of Public Health. În timpul studiului, oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare a 526 de persoane, inclusiv persoane diagnosticate cu cancer al glandei comentate, cu tumori benigne ale acestui organ și persoane complet sănătoase.

La evaluarea rezultatelor, oamenii de știință au constatat că, cu cât ceaiul din planta aromatică este mai prezent în alimentația oamenilor, cu atât scade riscul de a dezvolta patologii ale glandei.

Mușețelul – beneficii pentru organism

Persoanele care au consumat băutura din plante de 2-6 ori pe săptămână au avut un risc cu 70% mai mic de a dezvolta patologii decât persoanele care nu aveau un astfel de obicei alimentar.

Oamenii de știință au calculat, de asemenea, că 30 de ani de consum regulat al acestei băuturi din plante reduce cu aproape 80% șansele de a face cancer la glanda comentată.

Același efect protector a fost constatat și în cazul altor 2 băuturi pe bază de plante populare în Grecia. Este vorba de salvie și de o infuzie dintr-un amestec de ierburi de munte . Oamenii de știință explică acest efect miraculos prin prezența unor substanțe specifice – flavonoide și polifenoli în compoziția acestor ierburi. Acestea au un puternic efect antioxidant și antiinflamator, care protejează glanda de diverse efecte negative.

„Aș recomanda tuturor să bea în fiecare zi băutura aromată a plantei de chihlimbar”, spune nutriționistul rus Dr. Marina Sorokina . Potrivit acesteia, această băutură este mult mai gustoasă decât ceaiul negru obișnuit.

În același timp, nu conține cofeină, care este dăunătoare pentru inimă și vasele de sânge. Expertul remarcă faptul că această băutură are multe proprietăți benefice.

Iată care sunt cele mai semnificative dintre ele:

  • reduce probabilitatea de a dezvolta patologii cardiovasculare
  • accelerează recuperarea după boală
  • ajută la reducerea inflamațiilor
  • întărește sistemul imunitar
  • reduce riscul de a dezvolta cancer (datorită antioxidanților conținuți în inflorescențe)
  • întărește oasele
  • îmbunătățește somnul

Cine nu ar trebui să bea băutura din plante?

După cum notează nutriționistul Dr. Sorokina, este mai bine să evitați să beți băutura dacă sunteți genul de persoană predispusă la alergii la plante sau dacă aveți boli gastrointestinale în stadiul acut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel