Oamenii de știință: Acest produs reduce simptomele depresiei în doar o lună

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au descoperit că la persoanele supraponderale, condimentul care poate reduce simptomele depresiei cu 42% într-un timp scurt.

De asemenea, s-a dovedit că oțetul scade glicemia, tensiunea arterială și nivelul colesterolului și poate promova pierderea în greutate prin accelerarea metabolismului, relatează The Health Site.

Condimentul care poate reduce simptomele depresiei

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Participanții la studiu au luat două linguri de oțet de vin roșu diluat de două ori pe zi (sau o tabletă placebo o dată pe zi).

Experimentul a inclus bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, cu un IMC de 20 până la 40, ceea ce înseamnă efectiv că sunt supraponderali sau obezi. Rezultatele sunt publicate în revista Nutrients.

Înainte și după „tratament”, experții au măsurat nivelul depresiei cu analize speciale și probe de sânge. În timp ce cei care au băut oțet au avut o reducere cu 42% a scorurilor depresiei, grupul de control care a luat un placebo a înregistrat o reducere de doar 18%. În plus, nivelul de nicotinamidă (vitamina B3) din sângele celor care au consumat oțet a crescut cu 86%. În ciuda rezultatelor pozitive, cercetătorii cred că trebuie făcute mai multe cercetări asupra efectelor pe termen lung ale oțetului și niacinamidei asupra simptomelor depresiei.

Alte beneficii ale otetului

Oțetul de mere nu este doar un condiment culinar, ci și o sursă puternică de nutrienți care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății umane. Una dintre proprietățile sale este reducerea nivelului de zahăr din sânge. Consumul regulat de cantități mici de produs poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Datorită conținutului de antioxidanți și pectine, produsul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău și la întărirea pereților vaselor de sânge.

Otetul poate ajuta la imbunatatirea digestiei prin stimularea productiei de suc gastric. Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry (2005) a constatat că acizii conținuti în oțetul de mere pot ajuta la îmbunătățirea digestiei la persoanele cu aciditate scăzută.

 

Recent Posts

Un nutriționist celebru demontează „Mitul Cinei”. Reguli sparte

„Mitul cinei” a fost demontat de către medicul Adrian Copcea. Este vorba despre faptul că…

9 minute ago

ANM, în alertă! Ciclonul care face ravagii în Europa ajunge în România

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că ciclonul irlandez care a face…

39 de minute ago

Alertă la graniţă! Toate mașinile care intră din Bulgaria vor fi dezinfectate obligatoriu

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a convocat de urgență Centrul Național…

o oră ago

TOP 5 alimente şi condimente care subțiază sângele precum medicamentele

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii…

2 ore ago

Bolile inflamatorii intestinale, mai bine diagnosticate de AI decât medicii (STUDIU)

Medicina viitorului pare din ce în ce mai promiţătoare, iar inteligența artificială (AI) va putea…

2 ore ago

Fructul minune cu cel mai mare conţinut de calciu. Previne osteoporoza!

Desigur, știm cu toții că produsele lactate sunt o sursă populară al unuia dintre cele…

3 ore ago

Citeste si: