Oamenii de știință: Acest produs reduce simptomele depresiei în doar o lună

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au descoperit că la persoanele supraponderale, condimentul care poate reduce simptomele depresiei cu 42% într-un timp scurt.

De asemenea, s-a dovedit că oțetul scade glicemia, tensiunea arterială și nivelul colesterolului și poate promova pierderea în greutate prin accelerarea metabolismului, relatează The Health Site.

Condimentul care poate reduce simptomele depresiei

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Participanții la studiu au luat două linguri de oțet de vin roșu diluat de două ori pe zi (sau o tabletă placebo o dată pe zi).

Experimentul a inclus bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, cu un IMC de 20 până la 40, ceea ce înseamnă efectiv că sunt supraponderali sau obezi. Rezultatele sunt publicate în revista Nutrients.

Înainte și după „tratament”, experții au măsurat nivelul depresiei cu analize speciale și probe de sânge. În timp ce cei care au băut oțet au avut o reducere cu 42% a scorurilor depresiei, grupul de control care a luat un placebo a înregistrat o reducere de doar 18%. În plus, nivelul de nicotinamidă (vitamina B3) din sângele celor care au consumat oțet a crescut cu 86%. În ciuda rezultatelor pozitive, cercetătorii cred că trebuie făcute mai multe cercetări asupra efectelor pe termen lung ale oțetului și niacinamidei asupra simptomelor depresiei.

Alte beneficii ale otetului

Oțetul de mere nu este doar un condiment culinar, ci și o sursă puternică de nutrienți care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății umane. Una dintre proprietățile sale este reducerea nivelului de zahăr din sânge. Consumul regulat de cantități mici de produs poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Datorită conținutului de antioxidanți și pectine, produsul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău și la întărirea pereților vaselor de sânge.

Otetul poate ajuta la imbunatatirea digestiei prin stimularea productiei de suc gastric. Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry (2005) a constatat că acizii conținuti în oțetul de mere pot ajuta la îmbunătățirea digestiei la persoanele cu aciditate scăzută.

 

Recent Posts

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

7 minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

26 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

46 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

o oră ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Citeste si: