Oamenii de știință: Acest produs reduce simptomele depresiei în doar o lună

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au descoperit că la persoanele supraponderale, condimentul care poate reduce simptomele depresiei cu 42% într-un timp scurt.

De asemenea, s-a dovedit că oțetul scade glicemia, tensiunea arterială și nivelul colesterolului și poate promova pierderea în greutate prin accelerarea metabolismului, relatează The Health Site.

Condimentul care poate reduce simptomele depresiei

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Participanții la studiu au luat două linguri de oțet de vin roșu diluat de două ori pe zi (sau o tabletă placebo o dată pe zi).

Experimentul a inclus bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, cu un IMC de 20 până la 40, ceea ce înseamnă efectiv că sunt supraponderali sau obezi. Rezultatele sunt publicate în revista Nutrients.

Înainte și după „tratament”, experții au măsurat nivelul depresiei cu analize speciale și probe de sânge. În timp ce cei care au băut oțet au avut o reducere cu 42% a scorurilor depresiei, grupul de control care a luat un placebo a înregistrat o reducere de doar 18%. În plus, nivelul de nicotinamidă (vitamina B3) din sângele celor care au consumat oțet a crescut cu 86%. În ciuda rezultatelor pozitive, cercetătorii cred că trebuie făcute mai multe cercetări asupra efectelor pe termen lung ale oțetului și niacinamidei asupra simptomelor depresiei.

Alte beneficii ale otetului

Oțetul de mere nu este doar un condiment culinar, ci și o sursă puternică de nutrienți care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății umane. Una dintre proprietățile sale este reducerea nivelului de zahăr din sânge. Consumul regulat de cantități mici de produs poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Datorită conținutului de antioxidanți și pectine, produsul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău și la întărirea pereților vaselor de sânge.

Otetul poate ajuta la imbunatatirea digestiei prin stimularea productiei de suc gastric. Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry (2005) a constatat că acizii conținuti în oțetul de mere pot ajuta la îmbunătățirea digestiei la persoanele cu aciditate scăzută.

 

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 minute ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

26 de minute ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

46 de minute ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

o oră ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

o oră ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

2 ore ago

Citeste si: