Oamenii de știință: Acest pește prelungește viața

Oamenii de știință de la Școala de Medicină a Universității Nagoya din Japonia au descoperit că consumul anumitor pești este asociat cu o reducere a mortalității cauzate de numeroase boli. Rezultatele studiului lor sunt publicate în revista Public Health Nutrition.

Pește pentru longevitate

Potrivit oamenilor de știință, toți peștii mici au capacitatea de a promova longevitatea. În Japonia, de exemplu, perca albă, capelinul, mirinul japonez și sardinele mici uscate sunt comune. Astfel de pești sunt adesea mâncați întregi: cap, oase și toate organele. Potrivit autorilor studiului, aceste componente sunt bogate în oligoelemente, cum ar fi calciul și vitamina A.

Echipa a studiat un total de 80 802 participanți cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani. În timpul celor nouă ani de urmărire, 2 482 de participanți au murit, iar aproximativ 60% din aceste decese au fost cauzate de cancer. Experții au constatat că consumul de pește mic a redus riscul de deces prematur în rândul femeilor. În plus, pentru un efect semnificativ, este suficient să mănânci astfel de pește o dată sau de trei ori pe lună.

Peștele este considerat o sursă de acizi grași omega-3, care sunt buni pentru organism. Majoritatea experților notează că acest produs ar trebui inclus în dietă.

Peștele și alte fructe de mare nu sunt doar surse importante de Omega-3 sănătoși, ci sunt, de asemenea, bogate în alți nutrienți, cum ar fi vitamina D și seleniu, bogate în proteine și sărace în grăsimi saturate. Consumul de pește are un efect pozitiv asupra stării inimii și a sistemului circulator. Acizii omega-3 conținuți în acest produs protejează inima împotriva apariției tulburărilor de ritm cardiac neregulate și potențial fatale. De asemenea, aceștia scad tensiunea arterială și ritmul cardiac și îmbunătățesc funcția vaselor de sânge.

Peștii grași considerați cei mai benefici includ: hering, somon, sardine, șprot, păstrăv și macrou. Nu mai puțin util este peștele alb. Acesta include bibanul de mare, ciprul, calcanul, halibutul.

Cantitatea optimă de produs este de două până la trei porții pe săptămână. O porție ar trebui să încapă în palmă.

Riscuri ale consumului de pește

Numeroși contaminanți pătrund în alimente din mediul înconjurător. Cele mai mari preocupări actuale sunt mercurul, bifenilii policlorurați (PCB), dioxinele și reziduurile de pesticide. Nivelurile foarte ridicate de mercur pot afecta nervii la adulți și pot afecta dezvoltarea creierului și a sistemului nervos la făt sau copil.

Impactul nivelurilor semnificativ mai scăzute de mercur găsite în prezent în pește este controversat. Acestea au fost asociate cu modificări minore ale dezvoltării neurologice și cu o posibilă creștere a riscului de boli cardiovasculare.

 

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

17 minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

37 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

57 de minute ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

o oră ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

2 ore ago

Citeste si: