Din cuprinsul articolului
Oamenii care s-au vaccinat anti-covid fac HIV? Raed Arafat: „Nu are nicio bază ştiinţifică. Aceste informații induc panica şi dezinformarea”.
În ultimul timp circulă o știre conform căreia persoanele care s-au vaccinat anti-covid se îmbolnăvesc de HIV.
Informația a fost susținută de însuși medicul Luc Montagnier, cel care a descoperit SIDA în 1983 și laureat al premiului Nobel în 2008, și care a murit săptămâna trecută, la 89 de ani. Montagnier a făcut observații despre Coronavirus, susținând că este rezultatul manipulării umane. El a mai susținut că SARS-CoV-2 conține secvențe ale virusului HIV, o poziție care a fost criticată îndelung de colegii săi, dar care l-au făcut un erou printre anti-vacciniști care îl citează frecvent.
Raed Arafat a ținut să dezmintă această „dezinformare extrem de gravă”, joi, în cadrul unei conferințe de presă.
„Nu are nicio bază științăfică”, susține şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).
„Una dintre modalităţile de dezinfomare recentă, pe care am observat-o, este că cei care s-au vaccinat fac HIV. Deci, atenţie foarte mare la cine crede, scuzaţi-mă, astfel de bazaconii, pentru că vă daţi seama că este o dezinformare extrem de gravă, care nu are nicio bază ştiinţifică.
Este o chestie făcută ca să sperie, pentru ca oamenii să nu se vaccineze.
Am văzut această tentativă chiar ieri, la cineva în faţa ministerului, că cei care s-au vaccinat să se testeze pentru HIV. Nu are nicio bază ştiinţifică. Populaţia să se îndepărteze, să nu le răspândească, pentru că sunt informaţii pentru a induce panica şi dezinformarea”, a declarat Raed Arafat într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.
În același sens, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat că nu există o similaritate între cele două virusuri.
„Nu putem vorbi sub nicio formă de evoluţie similară, de căi de infectare comune. Poate sunt anumite asemănări la nivel de proteină virală, dar nu avem alte date care să impună o similaritate importantă între aceste două virusuri”, a precizat Gheorghiţă, conform sursei citate.
De asemenea, şeful CNCAV a subliniat că imunizarea naturală cu Covid nu este acceptabilă, pentru că asociază o serie de complicaţii care, în prezent, nu pot fi anticipate.
„Din păcate, tot mai multe studii arată,în momentul de faţă, un impact pe termen lung al infecţiei asupra riscului cardiovascular şi cerebrovascular. Sunt date care arată un risc de infarct miocardic, un risc de insuficienţă cardiacă, un risc de accident vascular cerebral la distanţă la luni de zile sau la mai mult de un an de la trecerea prin boală.
Acest risc este se pare mai mare la cei care au dezvoltat forme severe, dar nu este similar cu cel al populaţiei generale, nici la cei care au făcut forme uşoare de îmbolnăvire.
Ştim că virusul SARS-CoV-2 se lipeşte inclusiv de celulele care tapetează pe interior, vasele de sânge şi în mod evident că există această predispoziţie pe termen lung la anumite afecţiuni cardiovasculare”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…