Concentraţiile ridicate de vitamina C din sânge, datorate consumului de frunte şi de legume, sunt asociate unui risc mai redus al apariţiei bolilor cardiovasculare şi morţii prematură, arată noi studii realizate la Universitatea din Copenhaga şi la Spitalelor Hervlev şi Gentofte.
În cadrul studiului cercetătorii au accesat date legate de 100.000 de danezi şi de obiceiurile lor de consum ale fructelor şi legumelor, alături de analize ale ADN-ului lor.
„Vedem că cei care consumă cele mai mult fructe şi legume au un risc cu 15% mai scăzut de dezvoltare a afecţiunilor cardiovasculare şi cu 20% mai redus de moarte prematură în comparaţie cu cei care consumă rar fructe şi legume. În acelaşi timp, obsevăm că reducerea acestui risc este corelată cu concentraţii ridicate de vitamina C în sânge provenite de la fructe şi legume”, a declarat medicul Camilla Kobylecki.
Vitamina C ajută la dezvoltarea ţesutului conjunctiv care susţine şi conectează diferite tipuri de ţesuturi şi de organe din corp. Vitamina C este şi un antioxidant puternic care protejează celulele de vătămările care pot fi cauzate de diferite boli, inclusiv de cele cardiovasculare.
Corpul uman nu poate produce vitamina C aşa că aceasta trebuie introdusă în organism prin intermediul alimentelor consumate.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…