Lipsa ei este considerată punctul de plecare al multor boli, iar cele mai recente studii arată că vitamina B ar putea preveni apariția Alzheimerului, servind drept hrană pentru nervii creierului.
Nemiloasa boală nu mai este demult o amenințare doar pentru vârstnici, în ultimii ani vârsta celor afectați coborând îngrijorător de mult, spre 40 de ani. Dar, potrivit cercetătorilor de la Acacdemia Națională de Științe din America, bărbații cu probleme cognitive ușoare care au luat timp de doi ani doze ridicate de vitamina B6 și B12, alături de acid folic, au pierdut semnificativ mai puțină materie cenușie-factorul cheie care ne menține mintea trează.
Vitamina B luptă cu absorbția homocisteinei, un aminoacid din sânge capabil să deterioreze funcțiile creierului. Un nivel crescut de homocisteină e legat și de bolile de inimă.
Rămâne însă un mister dacă administrarea vitaminei B copiilor încă de la vârste fragede ar putea să-i salveze de declinul congnitiv. Se știe totuși că homocisteina trebuie ținută sub control, lucru la care acestă vitamină excelează, spune coautorul studiului, Gwenaelle Douaud de la Universitatea Oxford.
Partea bună este că miraculoasa vitamină ( omplexul de B-uri) se găsește în alimente comune precum produse lactate, cereale sau pește.
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…