Lipsa ei este considerată punctul de plecare al multor boli, iar cele mai recente studii arată că vitamina B ar putea preveni apariția Alzheimerului, servind drept hrană pentru nervii creierului.
Nemiloasa boală nu mai este demult o amenințare doar pentru vârstnici, în ultimii ani vârsta celor afectați coborând îngrijorător de mult, spre 40 de ani. Dar, potrivit cercetătorilor de la Acacdemia Națională de Științe din America, bărbații cu probleme cognitive ușoare care au luat timp de doi ani doze ridicate de vitamina B6 și B12, alături de acid folic, au pierdut semnificativ mai puțină materie cenușie-factorul cheie care ne menține mintea trează.
Vitamina B luptă cu absorbția homocisteinei, un aminoacid din sânge capabil să deterioreze funcțiile creierului. Un nivel crescut de homocisteină e legat și de bolile de inimă.
Rămâne însă un mister dacă administrarea vitaminei B copiilor încă de la vârste fragede ar putea să-i salveze de declinul congnitiv. Se știe totuși că homocisteina trebuie ținută sub control, lucru la care acestă vitamină excelează, spune coautorul studiului, Gwenaelle Douaud de la Universitatea Oxford.
Partea bună este că miraculoasa vitamină ( omplexul de B-uri) se găsește în alimente comune precum produse lactate, cereale sau pește.
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…