Sari la conținut

O vedetă a dezvăluit cum își păstrează tenul fără riduri și corpul suplu. În doar trei minute sunt arse 800 de calorii iar vasele de sânge și pielea își recapătă elasticitatea

Dacă cineva crede că doar femeile se străduie să-și mențină sănătatea, frumusețea și suplețea, se înșeală! Și bărbații merg la crioterapie. Deschizători de drumuri sunt bărbații celebri de la Hollywood

Sunt frumoși, nu le-ai da sub nicio formă vârsta pe care o au în buletin și au fane în întreaga lume. Dar cum își păstrează Hugh Jackman sau Derek Hough fizicul de invidiat și tenul fără riduri? Ei, bine, fac crioterapie! Hugh Jackman, 50 de ani, a dezvăluit, recent, pe contul său de Instagram, secretul „tinereții fără bătrânețe și durere” El a postat un videoclip în care le arată fanilor cum se distrează de minune în criosaună, la – 200 de grade Fahrenheit (-128 grade Celsius) și le-a explicat fanilor că face asta o dată pe săptămână. Și Derek Hough, celebru dansator profesionist american în vârstă de 34 de ani face exact același lucru. Și nici el nu se sfiește să arate rezultatele pe contul său de Instagram. Dar de ce o fac?

Analgezic și antiinflamator

Ei, bine, crioterapia te ajută și scapi de dureri, restabilește elasticitatea vaselor de sânge și a pielii. Pe lângă asta, te ajyută să piezi în greutate, pentru că frigul îți forțează organismul să consume din rezervele energetice ca să se încălzească.

Termenul de crioterapie vine din limba greacă și se traduce prin „vindecarea la rece”. Tehnica în sine nu e nouă, sunt dovezi că era folosită încă din secolul al XVII-lea. În zilele noastre, cei mai mari „utilizatori” sunt sportivii, care se scufundă în băi de gheață sau folosesc comprese cu gheață pentru recuperare și pentru a-și amorți durerea după competiții sportive care sunt foarte solicitante pentru organismul lor.

Crioterapia, în variantă modernă, pe întregul corp, a fost inițial dezvoltată pentru tratamentul artritei reumatoide în Japonia, în 1978, notează DailyMail Online. Tehnica reduce inflamațiile și umflăturile.

Cum funcționează tehnica

Rex Sharp, directorul asociat pentru medicină sportivă de la Universitatea din Missouri a declarat, pentru sursa citată că „atunci când intrați într-o zonă rece, vasele de sânge de pe piele se închid și sângele revine spre interiorul organismului (plămâni și inimă, n.r.). În nucleu, sângele se reoxigenează, iar când ieși din criosaună la temperatura normală, sângele reîmprospătat este pompat în organism. De asta te simți brusc rinvigorat după crioterapie”. Studii anterioare au demonstrat că frigul extrem poate dtermina corpul să ardă depunerile de grăsime, în unele cazuri o sesiune de doar 3 minute de crioterapie putând duce la consumul a până la 800 de calorii.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel