O tânără de 33 de ani a murit după ce medicii i-au spus că simptomele ei sunt imaginate și au trimis-o la un control psihiatric

Din cuprinsul articolului

O tânără de 33 de ani a murit după ce medicii i-au spus că simptomele ei sunt imaginate și au trimis-o la un control psihiatric. Stephanie Aston, din Noua Zeelandă, s-a stins după câțiva ani de luptă cu o boală rară. 

Un medic a diagnosticat-o cu tulburare fictivă sau sindromul Munchhausen, în 2016. Este vorba despre o afecțiune gravă de sănătate mintală în care o persoană crede că este bolnavă, deși nu are nimic. Mai mult, chiar își produce simptome fizice. Doctorul respectiv a acuzat-o că își imaginează semnele de boală.

Diagnosticată cu ”boala invzibilă”

În plus, a fost bănuită că își făcea rău singură, că avea tulburări de alimentație și că-și simula febra, crizele de tuse și leșinul. Conform Daily Mail, Steph a fost plasată chiar și sub supraveghere psihiatrică. Femeia a crezut mereu că diagnosticarea greșită a avut un efect negativ asupra îngrijirii și a tratamentului ei.

Ulterior, trei specialiști au diagnosticat-o pe Stephanie cu Ehlers-Danlos, un sindrom genetic care slăbește țesutul conjunctiv responsabil de susținerea vaselor de sânge, a oaselor, a pielii și a altor organe. Este menționată și ca o „boală invizibilă”, deoarece pacienții pot părea sănătoși, în ciuda simptomelor chinuitoare. Acestea includ: migrene severe, învinețirea rapidă, dureri abdominale, dislocarea articulațiilor, stări de leșin sau o frecvență cardiacă anormal de rapidă.

Ehlers-Danlos (EDS) este un grup de tulburări genetice rare care afectează țesuturile conjunctive din organism. Țesutul conjunctiv este un material flexibil care susține pielea, organele, articulațiile și vasele de sânge. Persoanele cu sindromul Ehlers-Danlos au o producție anormală sau o structură anormală a colagenului, care este o proteină esențială pentru rezistența și elasticitatea țesuturilor conjunctive.

Principalele simptome ale sindromului Ehlers-Danlos pot include o piele extrem de moale, elastică și fragilă, articulații hiperextensibile (care se întind mult dincolo de limitele normale), leziuni frecvente ale pielii, precum și probleme cu articulațiile și vasele de sânge. Unele tipuri de EDS pot afecta și alte sisteme ale corpului, cum ar fi sistemul digestiv sau cardiac.

Este important de subliniat că există mai multe tipuri diferite de EDS, fiecare cu propriile lor caracteristici și complicații specifice. Diagnosticul și managementul adecvat al EDS necesită adesea o echipă medicală specializată, care poate include medici geneticieni, ortopezi, dermatologi și alți specialiști. Tratamentul se concentrează de obicei pe gestionarea simptomelor și prevenirea complicațiilor asociate cu afecțiunea.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: