Sari la conținut

O singură mișcare a corpului îți arată că ai de-a face cu un psihopat

Profil de psihopat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce este psihopatia si care sunt semnele prevestitoare

„Tulburarea de personalitate antisocială este un tip de tulburare de personalitate deosebit de dificilă, caracterizată printr-un comportament impulsiv, iresponsabil și adesea criminal”, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, sau NHS.

„O persoană cu tulburare de personalitate antisocială este, de obicei, un manipulator, un mincinos și o persoană nesăbuită căreia nu îi pasă de sentimentele altora”, adaugă site-ul lor.

Aceștia mai afirmă că o persoană diagnosticată cu această tulburare poate exploata, manipula sau încălca drepturile altora și poate să nu îi pese sau să îi pară rău de problemele altora, poate să nu își poată controla furia și poate să dea vina pe alții pentru problemele sale.

Cu toate acestea, potrivit unui studiu publicat în revista academică Personality and Individual Differences, există un semn simplu care poate identifica un psihopat, iar totul se datorează mișcărilor capului, potrivit Huffpost.

Cum să îți dai seama dacă cineva este psihopat după felul în care își mișcă capul

Potrivit autorilor studiului, oamenii își pot mișca capul mai puțin atunci când vorbesc decât cei cu niveluri mai scăzute de psihopatie. Deși se știe că această formă de comunicare non-verbală este frecventă la bărbații cu această tulburare, autorii studiului au constatat că pare să fie la fel de frecventă și la femei.

Lucrările anterioare au identificat o serie de semnale surprinzătoare în limbajul corporal al psihopaților. De exemplu, bărbații cu niveluri ridicate de psihopatie au avut tendința de a utiliza mai multe gesturi cu mâna decât cei cu scoruri mai scăzute, în timp ce clipirile scurte au fost, de asemenea, legate de această afecțiune, potrivit IFLScience.

Alte semne de psihopatie

  • Insensibil sau nepăsător ca răspuns la suferința sau necazul altuia
  • Nu prezintă remușcări după ce îi rănește pe alții sau încalcă regulile
  • Minte frecvent și cu abilitate
  • Manipulează oamenii pentru a obține ceea ce își dorește
  • Se implică în activități riscante sau periculoase
  • Are tendința de a nu planifica din timp, lăsând lucrurile pentru ultima clipă
  • Iresponsabil, nu își respectă promisiunile și planurile
  • Poate fi superficial
  • Nu pare să îi pese de performanțele sale la școală sau la locul de muncă
  • Se laudă
  • Are probleme în menținerea relațiilor, inclusiv a prieteniilor și a relațiilor romantice

„Există multe motive pentru care oamenii pot fi violenți sau implicați în activități infracționale. Majoritatea oamenilor care sunt violenți sau implicați în activități criminale nu sunt psihopați. Și mulți oameni cu psihopatie nu sunt bătăuși”, a scris PsychopathyIs.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel