O singură linguriță de oțet pe zi oferă 5 beneficii pentru organism

Oțetul din cidru de mere nu conține substanțe chimice și este creat în procesul de fermentare a sucului de mere cu ajutorul bacteriilor de acid acetic. Acizii acetic și malic vor conferi oțetului un gust și un miros caracteristic acru și intens.

Acest lichid auriu este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății noastre. Doza zilnică recomandată este de o linguriță și, întrucât are un gust destul de intens care nu este pe placul unora, poate fi amestecat cu apă. În plus, există diverse rețete de băuturi cu oțet de mere.

Pentru tratarea bolilor, oțetul de mere a fost folosit pentru prima dată de Hipocrate, „părintele medicinei”. De atunci, acest lichid auriu este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății noastre.

Doza zilnică recomandată este de o linguriță și, întrucât are un gust destul de intens care nu este pe placul unora, poate fi amestecat cu apă. În plus, există diverse rețete de băuturi cu oțet de mere.

Oțetul de cidru de mere și sănătatea

În ceea ce privește sănătatea, oțetul de cidru de mere este foarte cunoscut pentru proprietățile sale curative. Toate acestea sunt afecțiuni cu care vă puteți ajuta dacă beți zilnic o linguriță de oțet de mere.

Supraponderalitate

Oțetul de cidru de mere ajută la pierderea în greutate. Acest lucru este confirmat de un studiu: participanții care au consumat oțet de cidru de mere în timpul zilei au consumat în medie cu 275 de calorii mai puțin decât participanții din grupul de testare.

Motivul pentru acest lucru este că oțetul de cidru de mere ne crește senzația de sațietate, astfel încât, ca urmare, consumăm mai puțină mâncare.

Bacterii și ciuperci

Oțetul de cidru de mere este cunoscut pe scară largă ca fiind antifungic și antibacterian. Acest oțet conține polifenoli, care se presupune că leagă radicalii liberi și au efecte antiinflamatorii.

Probleme digestive

Oțetul de mere stimulează digestia, iar dacă ai stomacul sensibil, o lingură de oțet pe zi îți poate rezolva problema. Acidul acetic stimulează producția de salivă, de acid gastric și, de asemenea, de sucuri digestive – în special enzimele digestive tripsină și lipază. Astfel, digestia va fi mai eficientă și probleme precum: arsurile la stomac, constipația și balonarea vor fi reduse semnificativ.

Niveluri instabile de zahăr în sânge

Dacă vă plac alimentele bogate în carbohidrați și aveți un nivel ridicat sau instabil al zahărului din sânge, este o idee bună să luați oțet de cidru de mere. În consecință, oțetul consumat în combinație cu carbohidrații va crește sensibilitatea la insulină. Cu alte cuvinte, acest lucru înseamnă că insulina va funcționa mai intens și celulele vor putea folosi mai mult zahăr și carbohidrați. Rezultatul va fi că te vei simți mai puțin obosit și vei avea mai multă energie.

Răceli și viruși obișnuiți

Pe lângă vitaminele și mineralele menționate, oțetul mai conține fier, potasiu, cupru, siliciu și pectină. De aceea, acest lichid acid este un „booster” perfect al imunității noastre. Mai bine combinați o dietă sănătoasă cu consumul de oțet de mere – astfel veți face mai mult pentru sănătatea dumneavoastră.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

21 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

52 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: