Din cuprinsul articolului
Medic, despre metoda care poate reduce riscul de cancer: Joacă un rol cheie. Ajută la reducerea inflamației.
Gustările sunt o modalitate excelentă de a alimenta organismul între mesele mai mari de-a lungul zilei. De fapt, gustarea poate chiar ajuta la reducerea riscului de cancer.
Cancerul poate fi prevenit
Institutul American de Cercetare a Cancerului estimează că între 30 și 40% din toate tipurile de cancer pot fi prevenite cu o dietă adecvată și exerciții fizice. Așa că se dovedește că ceea ce ajungem când ne este foame este foarte important. În acest context, medicul oncolog Dr. Lori A. Alphonse indică o gustare care poate reduce riscul de cancer.
Nucile sunt o sursă excelentă de proteine
Când dr. Alphonse vrea o gustare de după-amiază, ia o mâna de nuci amestecate. Acestea sunt migdalele, caju și fistic.
„ Aceste gustări sunt o sursă excelentă de proteine și cresc nivelul de energie în caz de oboseală de după-amiază ”, spune ea categoric.
28 de grame de nuci pe zi reduce cu 21%, asociat cu o reducere a mortalității prin cancer
Potrivit cercetărilor din 2023, consumul a doar 28 de grame de nuci pe zi (aproximativ o mână) a fost asociat cu o reducere cu 21% a mortalității prin cancer. Acest lucru se datorează faptului că nucile sunt o sursă excelentă de compuși bioactivi care ajută la reducerea inflamați
Nucile sunt o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamina E și acid folic, toți nutrienți care joacă un rol cheie în prevenirea cancerului. Medicul Alphonse sfătuiește să le alegi pe cele fără adaos de zaharuri și sare. Dacă doriți să adăugați aromă, le puteți stropi cu diferite condimente, precum rozmarin, cimbru sau turmeric.
Un alt studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitățile Kyung Hee, Coreea de Sud, Hawaii, Statele Unite și Southern California, Statele Unite și publicat în revista BMC Medicine pe 29 noiembrie 2002 arată că riscul de cancer intestinal poate fi redus cu 22% prin adoptarea unei diete sănătoase.
Alimentele pe bază de plante oferă o varietate de beneficii sănătoase, cum ar fi riscuri mai mici de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și diabet de tip 2. Consumul regulat de fructe și legume poate chiar reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, potrivit Science Alert.