Din cuprinsul articolului
Vaccinarea impotriva Covid-19 ar putea deveni sezonieră, precum este vaccinarea împotriva virusului gripal. Acest lucru asigură o imunitate optimă pentru o perioadă mai lungă de timp. Întrucât virusul SARS-CoV-2 suferă diferite mutații genetice, vaccinarea frecventă ar putea deveni un pas necesar în limitarea efectelor negative.
De asemenea, există informații conforom cărora o simplă răceală ne-ar putea proteja împotriva Covid-19. Aceasta ar putea pregăti sistemul imunitar să combată orice tip de infecție virală, precum cea cauzată de virusul SARS-CoV-2.
Cu toate acestea, specialiștii subliniază faptul că anticorpii produși nu previn infecția, ci protejează împotriva unor forme mai grave de boală. Anticorpii obținuți după o simplă răceală nu sunt destul de puternici, spre deosebire de cei obținuți prin vaccinare.
Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel nu susține studiile nou-apărute potrivit cărora o simplă răceală ne poate pregăti sistemul imunitar pentru a ataca virusul Sars-CoV-2, potrivit DC News.
„O simplă răceală de tip infecție virală, este imunitatea specifică de tip celular și umoral, iar aceste elemente ale imunității personale pot ajuta la combaterea oricărei infecții virale. Nu există o imunitate specifică așa cum există în cazul anticorpilor neutralizanți dobândiți în urma vaccinului sau în urma trecerii prin boală. Crește răspunsul imun, ajută la manifestări mult mai ușoare ale bolii, dar nu înseamnă o imunitate specifică față de acest virus”, a explicat Ioana Stăncel, luni, la RealitateaPlus.
Infecționistul Carmen Dorobăț de ce ar putea fi necesară vaccinarea sezonieră împotriva Sars-CoV-2.
„Noi avem experiență în ceea ce privește vaccinarea sezonieră, pentru virusul gripal, ne vaccinăm în fiecare an. Se poate și aici să fie vorba de o vaccinare la intervale de timp. Această vaccinare la intervale de timp este caracteristică unui astfel de virus, care se poate modifica foarte ușor. Faptul că într-un an au apărut atâtea tulpini, și tulpini care se comportă și diferit, atât al contagiozității, adică epidemiologic, dar și din punct de vedere clinic, la patul pacientului.
Observăm modificări în ceea ce privește agresivitatea cu care lovește în anumite grupe de vârstă și s-ar putea să avem și o astfel de situație: sezonier, la anumite intervale de timp să ne vaccinăm. (…) Noi, medicii, sperăm să avem la îndemână și o terapie specifică antivirală. Pentru că, așa cum știm, cu excepția Remdesivirului, nu avem un medicament care să fie îndreptat specific anti-SARS-CoV-2”, a explicat medicul infecționist.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…