Bolile cardiovasculare continuă să fie principala cauză de mortalitate, atât în România, cât şi la nivel internaţional. Anual, în lume, 17 milioane de decese au loc în urma unui atac de cord. Pentru aceşti pacienţi, diagnosticarea timpurie înseamnă o şansă în plus la viaţă.
În acest context, pe piaţa din România se lansează un nou test- ARCHITECT STAT High Sensitive Troponin-I Assay, care reduce la doar 3 ore timpul de diagnosticare pentru persoanele care au suferit un infarct.
Timpul este un element crucial în prevenţia deceselor cauzate de atacul de cord, deoarece celulele din muşchiul inimii încep să moară imediat ce nu mai sunt irigate corect cu sânge, pentru ca, în final, partea afectată să devină irecuperabilă.
Testele clasice, care sunt folosite în acest moment la scară largă pentru depistarea unui potenţial atac de cord, permit stabilirea unui diagnostic în decurs de 6 sau chiar 12 ore. Noul test permite stabilirea unui diagnostic în interval de 2 sau cel mult 4 ore, ceea ce înseamnă că, în anumite cazuri, tratamentul poate continua, în altele, pacientul se poate externa mai repede.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…