Din cuprinsul articolului
Portocala este cea mai comună sursă de vitamina C. Din această cauză, ele ar putea fi fructul la care apelezi când simți că vine o răceală. Deși probabil știți că vitamina C ajută sistemul imunitar al organismului să lupte împotriva bolilor, experții de la Health spun că organismul uman are nevoie de această vitamină pentru că încetinește deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liber. Vitamina C ajută, de asemenea, organismul să producă serotonină, hormonul fericirii.
Aceste fructe strălucitoare sunt, de asemenea, o sursă de fibre, o portocală de mărime medie oferă aproximativ 12% din aportul zilnic recomandat de fibre. Fibrele sunt bune pentru sănătatea intestinului și ajută la reducerea nivelului de colesterol. Portocalele conțin potasiu, care ajută la funcționarea mușchilor inimii. De asemenea, oferă folat, un nutrient care vă susține funcția creierului și sistemul nervos. Portocalele cu siguranță au multe de oferit, dar consumul uneia pe zi vă oferă toată vitamina C de care aveți nevoie?
Depinde de mărimea acesteia. Oportocală medie conține aproximativ 70 de miligrame de vitamina C, iar o portocală mare conține aproximativ 100 de miligrame. Potrivit National Institutes of Health (NIH), aportul zilnic recomandat sau RDI de vitamina C pentru bărbați este de 90 de miligrame, în timp ce femeile au nevoie de 75 de miligrame. Femeile însărcinate au nevoie de puțin mai mult, de 85 de miligrame, iar femeile care alăptează au nevoie de 120 de miligrame.
Deși portocalele vă vor oferi cel mai probabil cantitatea de vitamina C de care aveți nevoie pe zi, ele nu se află în fruntea listei când vine vorba de conținutul de vitamina C. Ardeii gras roșii preiau conducerea, oferind 95 de miligrame pe jumătate de cană. Alte alimente care conțin cantități decente de vitamina C includ kiwi, broccoli, căpșuni și varza de Bruxelles, conform healthdigest.com.
Și merele conţin şi ele vitamina C şi potasiu, cunoscut ca având un rol important în păstrarea sănătăţii inimii. Totodată, conţin pectină care poate ajuta la scăderea colesterolului sanguin şi celuloză – care reglează tranzitul intestinal.
Majoritatea citricelor sunt încărcate cu vitamina C, la fel ca și portocalele. Această vitamină protejează celulele, deoarece neutralizează radicalii liberi, care pot duce la boli cronice, cum ar fi cancerul sau bolile de inimă. În plus, ele ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, care ne protejează împotriva infecțiilor și virușilor.
2. Îmbunătățește aspectul pielii
Vitamina C ajută, de asemenea, la menținerea pielii strălucitoare și la combaterea daunelor solare și a poluării. Este o sursă vitală de colagen și ajută la reducerea și prevenirea ridurilor, precum și la îmbunătățirea texturii generale a pielii.
3. Reduceți colesterolul
Componentele portocalelor, printre care găsim fibre, potasiu și colină, vă ajută să vă îmbunătățiți starea inimii. Potasiul, care este un mineral electrolit, este vital pentru a permite curgerii electricității prin corpul tău, ceea ce îți menține bătăile inimii. Lipsa potasiului poate duce la aritmii sau la fel, o bătăi neregulate ale inimii.
4. Ajută la reducerea diabetului
Fibrele găsite între segmentele de coajă și portocale pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge, lipide și insulină la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. .
5. Îmbunătățește digestia și ajută la pierderea în greutate
Portocalele sunt sărace în calorii și bogate în substanțe nutritive, cu un indice glicemic scăzut, ceea ce îl face un aliment ideal pentru combaterea obezității, care poate duce la alte boli precum boli de inimă, diabet, hipertensiune arterială și probleme cardiovascular.
Indicele glicemic este o măsură a modului în care alimentele afectează nivelul de zahăr din sânge al unei persoane. Alimentele cu un indice glicemic ridicat (cum ar fi pâinea albă) determină creșterea rapidă a nivelului de glucoză după ce le consumați, în timp ce alimentele cu un indice glicemic scăzut (cum ar fi legumele și leguminoasele) determină niveluri de zahăr în sângele crește mai încet și rămâne mai constant în timp.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…