Oamenii de ştiinţă au făcut un pas important în lupta împotriva cancerului ovarian.
Cancerul ovarian reprezintă 4% din toate cancerele diagnosticate şi determină 5% din toate decesele prin cancer. Nu există nicio ameliorare în supravieţuire în ultimii 30 de ani deoarece 65%-70% din toate cazurile sunt diagnosticate în stadiul III şi IV de boală.
Cancerul ovarian nu produce multe simptome in stadiile incipiente. Acesta este motivul pentru care 75-80% din cazuri se depistează în stadii avansate. Majoritatea pacientelor prezintă simptome cu 6-12 luni înaintea depistării cancerului ovarian.
Primele teste ale unui vaccin personalizat pentru cancerul ovarian dă o speranţă unui număr mare de paciente la care cancerul a recidivat după tratament.
Trei sferturi dintre pacientele care au primit noul tip de imunoterapie în doi paşi au răspuns la tratament, iar la una dintre paciente cancerul a intrat în remisie, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Pennsylvania.
,,Această strategie de imunoterapie are două stadii-vaccinarea celulelor dendrice şi terapia T-cell. Este prima dată când imunoterapia care foloseşte această combinaţie este folosită în cazul pacientelelor cu cancer ovarian,” spune profesorul Lana Kandalaft.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…