Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti dispune de o nouă sală de operaţii unde se vor efectua anual aproximativ 1600 de intervenţii.
Proiectul demarat la sfîrşitul anului trecut în colaborare cu echipa medicală a Secţiei Chirurgie IV a vizat amenajarea sălii de operaţie şi achiziţionarea aparaturii necesare pentru intervenţiile chirurgicale ce vor fi efectuate aici.
Echipamentele achiziţionate în acest proiect au fost: o linie laparoscopică de ultimă generaţie ce permite abordarea unor tipuri noi de patologii chirurgicale şi care prezintă posibilitatea interconectării cu aparatură endoscopică sau colonoscopică, un aparat de anestezie ultramodern, o masă de operaţii modulabilă, lămpi de iluminat cu camere încorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical. Noua aparatură oferă şi posibilitatea upgradării permanente, lucru esenţial având în vedere evoluţia rapidă a tehnologiei medicale. Sala de operaţii este dotată şi cu un sistem video care permite transmiterea în direct a intervenţiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenţilor şi rezidenţilor posibilitatea să-şi însuşească mai bine metode şi tehnici specifice diferitelor patologii.
În cadrul Secției Chirurgie IV operațiile se desfăşoară atât în regim de urgență, cât şi electiv, cuprinzând o gamă largă de patologii: digestivă (colecistectomii, apendicectomii, neoplazii intestinale, gastrice), hepatică, a peretelui abdominal (hernii, eventraţii, evisceraţii), cura varicelor hidrostatice, neoplazii de sân, neoplazii genitale.
Scopul deschiderii unei noi săli de operaţie îl reprezintă dublarea numărului intervenţiilor chirurgicale realizate şi creşterea intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive care să permită pacienţilor o recuperare rapidă. Inainte de realizarea acestei investiţii, în această secție se desfăşurau anual aproximativ 800 de intervenţii, dintre care aproximativ 250 de intervenţii erau realizate laparoscopic.
„Odată cu dotarea noii săli de operaţie, obiectivul nostru este să creştem, pe de o parte, numărul intervenţiilor chirurgicale realizate anual, iar pe de altă parte numărul intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive, reuşind astfel să ne apropiem cât mai mult de tendinţele moderne de tratament. Pentru secţia noastră este, cu siguranță, cea mai mare investiţie din ultima perioadă.” a declarat Profesor Doctor Costel Savlovschi, medic primar chirurg, Doctor în Științe Medicale.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…