Compania olandeză de echipamente medicale Philips (PHG.AS) va retrage de pe piață ventilatoare medicale din cauza unei piese din spumă care s-ar putea degrada și deveni toxică, putând provoca cancer, conform Reuters.
Compania olandeză de echipamente medicale spune că spuma utilizată pentru izolarea fonică a ventilatoarelor pentru respirație, atunci când se degradează, se transformă în particule mici, care odată inhalate ar irita căile respiratorii. De asemenea, gazele eliberate de spuma degradată pot fi toxice sau pot prezenta riscuri de cancer. Philips recomandă medicilor care au pacienți a căror viață este susținută de aceste ventilatoare să ia în considerare mai întâi dacă pericolul potențial cauzat de spumă depășește alte riscuri.
Directorul executiv al Philips, Frans van Houten, a declarat că Philips este unul dintre cei mai mari producători de aparate și ventilatoare pentru apnee în somn. Vor fi rechemate între trei și patru milioane de aparate pentru apnee în somn și ventilatoare.
“Vom folosi toată capacitatea noastră pentru a ne concentra în totalitate pe înlocuirea și repararea acestor unități”, a spus Van Houten, care a precizat că procesul va dura probabil un an, iar această situație “are drept consecință faptul că nu vom putea servi noi clienți, așa că va exista o penurie de ventilatoare medicale în domeniu”.
Purtătorul de cuvânt al companiei, Steve Klink, a declarat că aproximativ 80% dintre dispozitivele afectate erau aparate utilizate pentru a ajuta persoanele cu apnee în somn, cunoscute sub numele de aparate cu presiune continuă pozitivă a căilor respiratorii (CPAP). Utilizatorii acestor aparate au fost sfătuiți să oprească utilizarea. Aproximativ două treimi din vânzările de mașini Philips CPAP se află în Statele Unite.
Există mai multe tipuri de aparate pentru terapie de somn, dar aparatul CPAP (Continuous Positiv Airway Pressure – Presiune pozitivă continuă în căile aeriene) este cel mai utilizat. Un aparat CPAP trimite un flux constant de presiune prin căile aeriene în gât, pentru a vă asigura că acestea rămân deschise în timpul somnului, tratând în mod eficient pauzele spontane în respiraţie asociate cu apneea în somn.
Celelalte 20% din dispozitivele afectate erau ventilatoare. Medicii și pacienții care utilizează ventilatoare care susțin viața ar trebui să ia în considerare mai întâi dacă pericolul potențial cauzat de spumă depășește alte riscuri, a declarat compania.
Steve Klink a mai declarat că deja compania lucrează cu autoritățile sanitare la o înlocuire sigură a spumei, dar trebuie mai întâi să treacă peste obstacolele de testare și de reglementare.
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…