Brittany Wenger (Florida), o americană de 18 ani a inventat un sistem inovator de diagnosticare a leucemiei pe calculator. Pentru a veni în ajutorul medicilor, ea a realizat un fel de reţea de neuroni artificială cu scopul de a găsi o schemă genetică din care fiecare om să poată afla dacă este susceptibil să dezvolte o anumită formă de leucemie, numită LMC (leucemie mieloidă cronică). Aceasta duce la moarte în mai puţin de cinci ani în 60% din cazuri.
‘Reţeaua artificială’ este un program informatic ce oferă un model al neuronilor şi al conexiunilor lor, putând diagnostica o patologie mai rapid decât omul. În plus, permite facilitarea dezvoltării de tratamente împotriva LMC, ţintind schemele genetice cele mai susceptibile să producă boala. ‘Diferitele tipuri de cancer au fiecare o amprentă moleculară’, a spus Brittany Wenger.
Tânăra a utilizat deja un sistem de inteligenţă artificială pentru diagnosticarea cancerului la sân. Softul său, numit Cloud4Cancer, a fost puţin modificat pentru depistarea leucemiei, lăsând calea deschisă pentru diagnosticarea altor forme de cancer.
La cel mai recent Intel International Science Fair, cel mai mare salon din lume în domeniu, Brittany Wenger a primit mai multe premii, lucru care o încurajează să îşi continue cercetările.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…