Din cuprinsul articolului
Această legumă săracă în calorii și grăsimi, fiind considerată un depozit de vitamine și minerale, datorită conținutului mare de fibre, vitaminele A, B, C, E, K și U, cantități adecvate de potasiu, fier, calciu, mangan și magneziu.
Este vorba de varză, al cărei suc este bogat în substanţe fitochimice puternice care ajută la protejarea şi la vindecarea mucoasei tractului digestiv şi a stomacului. De asemenea, consumul acestei legume în stare crudă poate reduce efectele multor tipuri de inflamații, dureri articulare, alergii și diferite afecțiuni ale pielii.
Sucul de varză conţine şi sulforafan, un antioxidant care anihilează bacteria H. pylori, responsabilă de declanşarea ulcerului gastric şi duodenal.
Sucul de varză previne, de asemenea, accidentul vascular cerebral, bolile cardiovasculare și hipertensiunea arterială datorită prezenței acizilor grași Omega 3 în nivel ridicat. În plus, sucul de varză crudă ajută la detoxifierea organismului de hormonii și substanțele chimice dăunătoare.
Toate soiurile de varză sunt sărace în calorii și bogate în vitamina C. De fapt, o jumătate de cană conține 45% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, și are doar 14 calorii.
Astfel, beneficiile sucului de varză pentru sănătate pot include efecte antioxidante, creșterea imunității, proprietăți antifungice, scăderea colesterolului (ajută la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate mică – LDL, denumită colesterol „rău”) şi luptă împotriva cancerului și a pierderilor de memorie. Zeama de varză albă are rol purgativ, iar sucul amestecat cu miere de albine vindecă tusea şi răguşeala.
Totodată, cataplasmele cu frunze crude de varză vindecă eczeme, plăgi şi pot fi bun adjuvant în terapia oncologică.
Zeama de varză murată este indicată în arsuri, iar sămânţa este recomandată ca şi remediu contra paraziţilor intestinali.
De altfel, romanii considerau varza un adevărat panaceu, calităţile sale terapeutice fiind recunoscute încă din Antichitate de către Hipocrat.
Rețetă simplă clasică de suc de varză:
Pentru detoxifierea organismului, tratarea cirozei, colitei şi a edemelor, se bea suc de varză albă, câte 3 pahare pe zi. Sucul extras se consumă imediat. Dacă tratamentul depăşeşte o lună de zile, se face o pauză de 7 zile.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…