Din cuprinsul articolului
Artrita reprezintă inflamarea unei articulaţii, care se poate extinde inclusiv la nivel cutanat, pielea din zona respectivă devenind roşie şi fierbinte.
Potrivit specialiştilor, în cazul femeilor trecute de 50 de ani, poate avea legătură cu deficiența postmenopauză de estrogen.
Atunci când mai multe articulații sunt afectate, se folosește termenul de poliartrită. Artrita este descrisă de medici ca o eroziune care provoacă deteriorarea cartilajului ce acoperă osul, acesta din urmă modificându-şi forma.
Experţii recomandă programarea la medic cât mai devreme posibil în cazul apariţiei simptomelor artritei pentru iniţierea rapidă a tratamentului adecvat, compus în principal din antiinflamatoare, antireumatice şi analgezice.
De asemenea, este importantă schimbarea dietei zilnice pentru controlul acestei afecţiuni. Specialiştii atrag atenţia că o legumă banală, consumată în special vara, poate face rău articulaţiilor. Este vorba de roşii, care pot provoca dureri mari de articulaţii persoanelor cu artrită.
Potrivit studiilor, exacerbarea acestui simptom se datorează în special substanţelor din compoziţia roşiilor. Pe de-o parte responsabilă de apariţia puseelor dureroase este solanina, o substanță toxică ce poate avea efecte adverse neplăcute pentru om din cauza modului în care atacă sistemul imunitar.
Ca efect, apare umflarea articulaţiilor, care devin din ce în ce mai dureroase. Astfel, această substanţă toxică agravează artritele şi artrozele, provocând inclusiv reacţii alergice şi tulburări gastrointestinale.
De asemenea, şi acidul oxalic (oxalaţi) prezent în roşii distruge cartilajul articular, blocând absorţia grpsimilor necesare pentru menţinerea elasticităţii articulaţiilor.
Oxalatul este localizat, de obicei, în frunze sau coajă, unde compusul se leagă cu calciu pentru al elimina atunci când plantele trec prin vărsarea lor sezonieră. În organismul uman, oxalatul nu are nicio funcție benefică și este aproape în întregime excretat ca deșeu prin urină și materii fecale.
Nutriţioniştii recomandă un consum moderat de roşii, dar şi evitarea cepei, a spanacului, sfeclei şi cartofilor, care pot exacerba simptomele negative ale bolilor articulare degenerative. Roșiile foarte coapte, de exemplu, conțin în general cantități mai mari de oxalat decât fructele mai puțin mature.
În momentul în care achiziționezi roșii e bine să urmărești câteva caracteristici. Roșiile sănătoase nu ar trebui să aibă coada uscată.
O roșie toxică are o coadă lemnoasă și aceasta este un semn care indică clar folosirea unor chimicale pentru ca roșiile să ajungă la maturitate cât mai repede.
Roșiile toxice pot fi identificate și acasă în momentul în care tai roșia în jumătate. Dacă în pulpă se vede un cerc alb, înseamnă că roșia a fost tratat cu pesticide, potrivit monitorulcj.ro.
Sucul unei roșii nu trebuie să fie vâscos, deoarece acest semn indică prezența unor chimicale apărute în momentul în care roșia s-a dezvoltat.
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…