Sari la conținut

O greșeală care îți va distruge complet stomacul! Nu mânca asta dimineața

ouă
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Cand nu trebuie sa mai mananci ouă

O greșeală care îți va distruge complet stomacul! Știm cu toții că micul dejun este o masă importantă a zilei, dar puțini oameni știu că anumite alimente nu trebuie consumate dimineața. Obiceiurile proaste ne pot distruge complet stomacul. 

Alimente interzise dimineața.  Nu trebuie să mâncăm pe stomacul gol următoarele produse alimentare: roșiile, sucurile acidulate, mâncărurile picante, produsele de patiserie și unele fructe.

Atenție! Dimineața nu ar trebui să mâncăm niciodată pere

Roşiile

Deşi roşiile sunt pline de vitamina C, nu trebuie mâncate pe stomacul gol deoarece conţin acid tanic, o substanţă chimică care creşte aciditatea din stomac.

Evitați perele și merele, lasă-le ca și gustare între mese

Sucurile acidulate

Deși majoritatea oamenilor iubesc sucurile dulci, puțini oameni știu că băuturile carbogazoase pot produce ulcer dacă sunt consumate înainte de masă. În plus, zahărul consumat pe stomacul gol poate cauza diabet. Dacă vrei totuși să bei un suc dimineața, atunci optează pentru sucurile din fructe și legume proaspete, care curăță ficatul, dar și alte organe vitale.

Produsele de patiserie

Nimic nu este mai gustos decât o brioșă caldă, plină de ciocolată de dimineață. Chiar dacă ne lasă gura apă numai când ne gândim la așa ceva, în realitate glutenul poate cauza iritaţii severe ale stomacului.

Mâncărurile picante: Dacă ești un fan al mâncărurilor condimentate, află că trebuie să le eviți la micul de jun. Mirodeniile cauzează crampe abdominale.

Mere și pere

Deși oricui îi plac fructele proaspete, ar trebui să le evităm la micul dejun și să le lăsăm ca gustare între mese. Dimineața nu ar trebui să mâncăm niciodată pere deoarece fibrele sale naturale pot „răni” mucoasa stomacului, cauzând astfel dureri, potrivit health.harvard.edu.

Nu uitați că mesele de vară cu legume au o mulțime de avantaje importante pentru sănătate. „Legumele, cum ar fi vinetele și sfecla, sunt bogate în fibre, spune Moore.

„Consumul unei diete bogate în fibre ajută la scăderea colesterolului și este legat de sănătatea inimii, sănătatea digestivă și ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. Pentru cei care încearcă să piardă în greutate, legumele sunt sărace în calorii și oferă volum, ceea ce ajută la menținerea sațietății.”

Legumele de vară au, de asemenea, o mare varietate de vitamine esențiale, minerale și fitochimicale (substanțe chimice vegetale benefice), cum ar fi flavonoidele. „De exemplu, carotenoidele din roșiile gătite sunt bogate în licopen, care este asociat cu inhibarea creșterii cancerului și stimularea sistemului imunitar. Iar sfecla este o sursă bună de acid folic și potasiu”, spune Moore.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel