Din cuprinsul articolului
O fetiță de 7 ani a ajuns de la locul de joacă direct pe masa de operații. Jocul în aer liber poate duce uneori la răni, dar pentru copii este normal să se lovească ici și colo și uneori chiar să se zgârie.
Cu toate acestea, există momente în care o rănire poate fi mai gravă. De exemplu, o fetiță de doar șapte ani Darcey Perring, din Telford, Marea Britanie, a ajuns să aibă nevoie de o intervenție chirurgicală pe creier după ce s-a lovit cu capul într-un loc de joacă.
O fetiță de 7 ani a ajuns de la locul de joacă direct pe masa de operații
În timp ce se juca cu o colegă de clasă la școală, ea a căzut și s-a lovit cu capul de ea. În câteva ore, a fost dusă de urgență la spital, unde a vomitat sânge și a avut simptome îngrijorătoare, conform expressandstar.com.
Un CT a scos la iveală că, din cauza căderii, ea suferise o fractură deasupra urechii și, ca urmare, un vas de sânge i s-a rupt în creier.
A trebuit apoi să fie supusă unei operații de urgență pe creier, care i-a salvat viața. După ce a fost pusă pe un ventilator în UTI, Darcey și-a petrecut ziua de naștere într-un spital.
La ce să te aștepți după o intervenție chirurgicală pe creier
După o intervenție chirurgicală pe creier, medicii spun că cu copilul se pot întâmpla următoarele:
- Greață
- Vărsături
- Constipație
- Dureri de cap
- Oboseală
- Durere în jurul inciziei
- Dificultăți de vorbire
- Dificultate în a mânca și înghiți alimente și lichide
- Echilibrul slab
- Stângăcie
- Slăbiciune pe o parte a corpului
- Convulsii
La ce să fii atent după operație
Complicațiile după intervenția chirurgicală pe creier nu sunt neobișnuite. Pentru a fi în siguranță, medicii recomandă precauție suplimentară în jurul copilului după ce a fost externat din spital.
Unele dintre semnele cheie care ar trebui raportate imediat medicului sunt:
- Dureri de cap
- Vărsături
- Fluide care ies din incizie
- Roșeață
- Umflare în jurul inciziei
- Febră