Din cuprinsul articolului
O femeie din America deține recordul pentru cea mai lungă infecție COVID. Aceasta a fost pozitivă aproape un an, în urma unei singure infectări cu virusul SARS-CoV-2.
Femeia în vârstă de 47 de ani a contractat virusul și, deoarece are un sistem imunitar foarte slăbit, femeia s-a luptat cu infecția timp de 335 de zile, potrivit revistei științifice Science, citată de Antena 3.
Acest record este foarte departe de media, calculată ca fiind de opt zile, în care virusul ar rămâne în organism. Unele persoane rămân pozitive la COVID-19 până la 20 de zile, în medie, după primele simptome, uneori chiar până la 37, rareori s-au înregistrat cazuri care să treacă de această perioadă.
Potrivit cercetătorilor, sistemul imunitar slăbit al pacientei poate fi de vină pentru o infecție atât de lungă. Cu trei ani mai devreme, femeia făcuse un tratament agresiv împotriva cancerului. În urma acestui tratament, a rămas cu un nivel scăzut de celule B, celule ale sistemului imunitar care produc anticorpi și care ajută sistemul imunitar să funcționeze normal.
În Europa, datele referitoare la vaccinare arată că un procent confortabil de 80% prin care s-ar atinge imunitatea colectivă nu a fost atins la nivelul întregii populaţii decât în Portugalia, care are şi cea mai mare rată, de 98%, în ceea ce priveşte vaccinarea adulţilor de peste 18 ani.
Irlanda are un procent de 76% din totalul populaţiei vaccinate cu schema completă. În rest, toate celelalte ţări europene au o rată de vaccinare sub 70 de procente, cu excepţia Filandei, 72% – arată datele Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile. În România procentul populaţiei imunizate este de aproximativ 36%.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…