Din cuprinsul articolului
„Sotia mea a fost adusă inconștientă, în urma unui AVC (n.r. accident vascular cerebral), în dimineața zilei de 1 decembrie, la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Ploiești. 35 de ore a fost plimbată pe drumuri, fiindcă la SJU nu era medic neurolog. În ce sistem inuman și bolnav trăim?!” Este revolta unui ploieștean în vârstă de 80 de ani, Mircea Eremie, a cărui soție, în urma accidentului vascular cerebral suferit, a rămas cu pareză și dificutăți de vorbire.
O femeie în vârstă de 75 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral, a fost plimbată 35 de ore pe drumuri deoarece la Spitalul Județean Ploiești nu era medic neurolog, acuză soțul acesteia. Pentru că intervenția medicală nu a fost promptă, femeia a rămas cu pareză și dificutăți de vorbire. Conducerea spitalului dă vina pe deficitul de medici.
„Sunt conștient că realitatea mea este realitatea a o mulțime de oameni. Sotia mea, Dorina Eremie, în vârstă de 75 de ani, a fost adusă inconștientă, în dimineața zilei de 1 decembrie, la UPU Spitalul Județean Ploiești, cu AVC. Nici un neurolog nu a fost prezent pentru tratament și internare, au trimis-o cu salvarea la Târgoviște pentru vreo doua ore, unde a fost consultată de un neurolog și trimisă înapoi la UPU Ploiești.
Dupa 24 de ore la camera de gardă, adică pe 2 decembrie dimineața, mi s-a spus că nici un neurolog nu va veni si ca internarea nu i se poate face. Nu a fost contactat Bucureștiul, deși la Obregia locuri erau. Nu mi s-a propus nimic…”, a povestit soțul pacientei pentru Observatorul Prahovean.
El a precizat apoi că are 80 de ani și, în această situație extrem de dificilă, nu a primit niciun suport medical sau moral: „Am fost obligat să semnez pe proprie răspundere că o iau din UPU, să plătesc o ambulanță privată pentru a ajunge, în seara zilei de 2 decembrie, după aproximativ 35 de ore de la AVC, la Institutul Național de Neurologie din București”.
Femeia a supraviețuit, dar a rămas cu sechele și are nevoie de lungi și chinuitoare tratamente de recuperare:
„Din mila lui Dumnezeu, soția mea a supraviețuit accidentului, dar cu sechele importante. Simt nevoia de a denunța acest sistem bolnav și inuman, conducerea unui spital judetean care nu este capabilă să aiba macar un neurolog pe secție, dar și incapacitatea unui spital din Ploiești, reședință de județ, aflat la 60 km. de București, de a colabora pentru un transfer rapid al pacientului în stare critică la un spital din capitală”.
Medicul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a spus că s-a ajuns aici din cauza lipsei de personal:
„E o tragedie, dar nu am soluții. Posturile sunt blocate și la fel vor fi și la anul. Cu cine să mă lupt eu?”.
El a afirmat apoi că deficitul de medici e mare mai ales la secția de Neurologie: „Din necesarul de 7 astfel de cadre, noi avem doar 3, dintre care un doctor acum este în concediu medical, iar un altul are scutire de gărzi. Rămâne, așadar, unul singur, plus doi cu care lucrăm pe prestări servicii în UPU. Vin câteva ore pe zi, atunci când sunt solicitați. Cu cine să mă lupt dacă posturile sunt blocate? Angajările au fost blocate din vară, odată cu adoptarea Ordonanței austerității. Epuizarea din spatele personalului medical existent este la cote maxime”.
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…