Din cuprinsul articolului
Dacă vă confruntați cu un diagnostic de cancer, este posibil să aveți o listă de întrebări. Dar „are cancerul un miros?” probabil că nu se află pe lista dumneavoastră. Poate fi ciudat să vă gândiți că cancerul are un miros. Așadar, are? Continuați să citiți pentru a afla.
Mirosul i-a provocat frecvente crize de greață unei femei, care s-au dovedit a fi cauzate de o tumoare pe creier.
Tratarea cu succes a unei tumori cerebrale poate fi o provocare, în special atunci când simptomele sunt înșelătoare. Cu toate acestea, pentru pacienții care se confruntă cu cancere agresive, timpul este esențial. După cum subliniază un raport de caz, este important să nu ne bazăm prea mult pe semnele clasice ale cancerului pentru a ghida procesul de diagnosticare.
În 2022, cercetătorii au urmărit o femeie în vârstă de 70 de ani care a suferit frecvente crize de greață în cele șase luni care au precedat vizita la medic.
Frecvența acestor episoade crescuse de la două-trei ori pe săptămână la patru-cinci ori, fără niciun factor declanșator evident.
În timpul unei examinări, aceasta i-a spus medicului său că episoadele au apărut cu o senzație bruscă de „miros urât și gust, care a făcut-o să se simtă […] amețită, obligând-o să se așeze”, potrivit raportului.
Aceste episoade, care au durat câteva secunde fără pierderea cunoștinței, erau complet noi pentru pacientă.
În urma unor teste suplimentare, medicii au reușit să stabilească că un gliom în stadiul IV – cunoscut sub numele de glioblastom – era cauza simptomelor sale.
Raportul, publicat în Proceedings of Baylor University Medical Center, precizează: „Glioblastomul este un gliom în stadiul IV cu evoluție rapidă”.
Este cel mai frecvent tip de tumoare cerebrală la adulți și are un prognostic extrem de slab, ceea ce înseamnă că bolnavii au șanse mici de recuperare.
Pacienții raportează uneori simptome neurologice focale, cum ar fi phantosmia, atunci când anumiți nervi din creier sunt compromiși de o tumoare.
Doctorul Stuart Sanders, medic de familie la London General Practice, a declarat: „Nervul olfactiv începe în celulele nervoase receptoare din nas și se termină într-o parte a creierului cunoscută sub numele de cortex olfactiv, scrie Express.
„Aceasta este regiunea creierului în care mirosurile sunt procesate și recunoscute; este o zonă mică situată în partea inferioară a lobului frontal.
„În cazul în care cortexul olfactiv este deteriorat, infectat sau deranjat, acesta poate genera mirosuri fantomatice, afecțiunea fiind cunoscută sub numele de fantomă.
„Acest lucru ar putea fi cauzat de cancerul care crește în cortexul olfactiv sau care îl invadează din țesuturile învecinate.”
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…