Din cuprinsul articolului
O fată de 14 ani, perfect sănătoasă, a murit din cauza unui stop cardiac după ce a pulverizat deodorant în cameră.
Deodorantele au devenit o parte necesară a rutinei zilnice de igienă personală. Cu toate acestea, oamenii nu își dau seama cum unele ingrediente din ele ar putea provoca daune semnificative și asta într-un interval de timp extrem de scurt.
Uneori, substanțele chimice din deodorante pot dăuna pielii, pot provoca erupții cutanate sau inflamații. Și, din păcate, lista nu se termină aici.
Într-un incident șocant, o tânără de 14 ani a murit după ce a pulverizat un deodorant. Deși poate părea o practică foarte normală, medicii au spus că fata a suferit un stop cardiac după ce a inhalat accidental aerosol.
Potrivit The Mirror, Giorgia Green, o adolescentă perfect sănătoasă și în formă din Marea Britanie, pulverizase un deodorant în dormitorul ei. De asemenea, fata nu fusese niciodată grav bolnavă, iar după incident, a fost găsită moartă în camera ei de mama ei.
Giorgia suferea de autism, iar tatăl ei a dezvăluit că îi plăcea să pulverizeze deodorante pe pături, deoarece găsise parfumul reconfortant, care o ajuta să se simtă calmă și relaxată.
Aerosolul din deodorante conține substanțe chimice toxice, otrăvitoare și gazele pot fi mortale, iar astfel de incidente nu se limitează la copii.
Cantitatea pulverizată de Girogia nu este cunoscută exact, dar se presupune că a fost mai mare decât cea obișnuită. La un moment dat inima ei s-a oprit din cauză că a inspirat aerosoli.
Potrivit Biroului Național de Statistică (ONS), „deodorantele” sunt menționate în 11 certificate de deces emise între 2001 și 2020. Numărul victimelor, însă, este cel mai probabil mai mare, substanțele nefiind întotdeauna menționate.
Butanul, principalul ingredient al deodorantului folosit de Giorgia, a fost înregistrat în cazul a 324 de decese din aceeași perioadă, iar izobutanul și propanul au fost menționate în 123, respectiv 38 de decese.
Experții spun că răspândirea conștientizării despre același lucru și propagarea utilizării în siguranță pot ajuta la limitarea semnificativă a acestor incidente. În plus, este imperativ să păstrați aceste produse departe de îndemâna copiilor și să limitați sau să evitați utilizarea lor cu copiii mici. În schimb, părinții pot folosi pudra de talc.
Un stop cardiac este o urgență medicală și o afecțiune potențial fatală în care inima încetează să bată brusc. Un pacient se poate prăbuși dintr-odată și necesită asistență medicală imediată pentru a preveni riscul de deces.
Simptomele stopului cardiac includ:
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…