Din cuprinsul articolului
Consumul a aproximativ 46 de migdale pe zi poate stimula sănătatea intestinală, arată studiul
Microbiomul intestinal conține nenumărate microorganisme și bacterii care joacă un rol major în sănătatea digestivă, imunitară și generală.
Noi cercetări demne de remarcat indică sănătatea intestinală robustă poate fi ajutată de consumul migdalelor. Oamenii de știință de la Kings College din Londra au descoperit că un consum zilnic de migdale crește semnificativ producția de butirat, un acid gras cu lanț scurt cunoscut pentru a promova o sănătate intestinală puternică.
Echipa de cercetare a investigat impactul migdalelor întregi și măcinate asupra compoziției microbilor intestinali pentru a ajunge la aceste constatări. Deși știm că intestinul uman este complicat și important, descoperirea mecanismelor exacte care determină modul în care microbiomii intestinali influențează sănătatea este încă o lucrare în desfășurare pentru știința modernă.
Cu toate acestea, cercetările anterioare sugerează că consumul de anumite tipuri de alimente poate influența pozitiv tipurile de bacterii din intestin sau ceea ce fac acestea în stomacul nostru.
Echipa de la Kings College și-a propus să înțeleagă mai bine relația dintre consumul de migdale și rezultatele sănătății intestinale. În acest scop, ei au recrutat un grup de 87 de adulți pentru a participa la studiu.
Fiecare persoană mânca deja mai puțin decât cantitatea recomandată de fibre dietetice și consuma în mod obișnuit alimente nesănătoase, cum ar fi prăjiturile sau chipsurile. Cercetătorii au împărțit participanții în trei grupuri:
Întregul experiment a durat patru săptămâni.
Butiratul a fost semnificativ mai mare în rândul participanților care au mâncat fie migdale întregi, fie măcinate. Butiratul este un acid gras cu lanț scurt care servește ca principală sursă de combustibil pentru celulele colonului.
Atunci când aceste celule își fac treaba în mod corespunzător, se creează „condiții ideale” pentru ca microbii intestinali să se dezvolte, promovând un perete intestinal puternic, scurgeri sau inflamații minime și absorbția optimă a nutrienților.
„O parte din modul în care microbiota intestinală influențează sănătatea umană este prin producerea de acizi grași cu lanț scurt, cum ar fi butiratul. Aceste molecule acționează ca o sursă de combustibil pentru celulele din colon, reglează absorbția altor nutrienți în intestin și ajută la echilibrarea sistemului imunitar.
Credem că aceste descoperiri sugerează că consumul de migdale poate aduce beneficii metabolismului bacterian într-un mod care are potențialul de a influența sănătatea umană”, spune autorul principal al studiului, profesorul Kevin Whelan, șeful Departamentului de Științe Nutriționale de la King’s College din Londra, într-un comunicat universitar.
Echipa nu a găsit o diferență notabilă în timpul de tranzit intestinal – cantitatea de timp necesară pentru ca alimentele să treacă prin intestin.
Cu toate acestea, consumatorii de migdale întregi au raportat încă 1,5 mișcări intestinale pe săptămână în comparație cu celelalte grupuri. Deci, migdalele pot fi utile pentru cei care se confruntă cu constipație.
Mai mult, studiul sugerează că consumul a 56 de grame fie de migdale întregi, fie măcinate (echivalentul a aproximativ 46 de migdale) poate îmbunătăți și alte componente ale dietei. Oamenii care consumaseră migdale aveau, de asemenea, un aport mai mare de acizi grași monosaturați, fibre, potasiu și alți nutrienți importanți.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…