Din cuprinsul articolului
Dieta câștigătoare a Premiului Nobel. Un om de știință japonez pe nume Yoshinori Ohsumi a descoperit un principiu al alimentației care ne ajută să rămânem tineri și sănătoși. A fost atât de inovator, încât Ohsumi a primit Premiul Nobel pentru fiziologie și medicină în 2016.
Când avem senzația de foame de ceva timp, celulele reciclează tot ceea ce este vechi și inutil și devin tinere. Acest proces se numește autofagie. Iată un sistem care vă va ajuta să utilizați acest proces în avantajul vostru. Va trebui să schimbați un singur obicei de dietă.
Timpul în care mâncăm se numește fereastra dietei. Cineva care se trezește la 7 A.M. și ia micul dejun într-o oră deschide această fereastră la 8 AM. Dacă iau cina între orele 8 P.M. și 10 P.M., această fereastră are 12-14 ore în fiecare zi.
Înainte, oamenii credeau că ar trebui să mănânce mai des, dar în cantități mici, pentru că altfel, corpul ar păstra grăsimea.
Potrivit cercetărilor făcute în 2017, cei care mănâncă de la 8 A.M. la 8 PM sunt mai puțin sănătoși decât cei care mănâncă de la 8 A.M. la 2 P.M. Când fereastra dietei este mai îngustă, riscul de a avea diabet, anemie sau obezitate este mai mic.
Dieta câștigătoare a Premiului Nobel
Au existat multe studii despre legătura dintre scăderea unei ferestre de dietă și nivelurile de colesterol, zahăr din sânge, pofta de mâncare și greutate. În 2017, oamenii de știință și-au testat ideile pe oameni și și-au restrâns ferestrele de mâncare la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toți oamenii au mâncat aceeași mâncare ca de obicei, fără să aleagă alimente speciale. Numărul de calorii din grupurile de control a fost același.
Restricția de timp ajută la pierderea în greutate. Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multe grăsimi noaptea și senzația de foame scade, la fel și cantitatea de energie folosită.
Este important nu doar să restrângeți fereastra dietei, ci și să alegeți momentul potrivit pentru a mânca. Toată lumea are propriile ritmuri circadiene: ceasul biologic legat de schimbarea zilei și a nopții.
Dimineața începe producția de cortizol și avem energie și pofta de mâncare. Seara, se produce melatonină, ceea ce înseamnă că organismul se pregătește să doarmă și să încetinească procesele interne – inclusiv digestia.
Oamenii de știință au aflat că cei care aleg un mic dejun mai mare și un prânz mai mic au slăbit mai repede decât cei care au făcut-o invers.
Fereastra de 9 ore este un program dur de urmat: treziți-vă la 7 AM, apoi luați un mic dejun bun la 8 AM, mâncați mai puțin la prânz și, după aceea, mâncați cina la 4 AM Și dacă puteți, nu mai mâncați nimic apoi.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…