Din cuprinsul articolului
Migrenele sunt dureroase și mulți oameni suferă de ele în mod regulat. Acesta a fost și cazul unui bărbat de 57 de ani din Germania, care a luat zilnic medicamente pentru a evita durerea de cap.
Cu toate acestea, după ce a contractat coronavirus în decembrie 2020, pacientul a încetat să mai aibă atacuri de migrenă. Scriind în Journal of Medical Case Reports, experții au spus că pacientul suferea de dureri de cap debilitante de peste 40 de ani.
Fiecare atac de migrenă dura între opt și 16 ore și, iar dacă nu ar fi fost tratată, durerea i-ar fi „perturbat grav” activitățile zilnice. Bărbatul credea că stresul emoțional, lipsa somnului, lipsa meselor și schimbarea vremii sunt toate declanșatoare ale stării sale.
Pe parcursul celor 40 de ani în care a suferit de dureri groaznice de cap, i s-au prescris diverse medicamente pentru a ajuta la ameliorarea durerii. Din 2003, bărbatul german a fost diagnosticat cu „dureri de cap excesive”, adică atunci când o persoană are o durere de cap mai mult de 15 zile pe lună.
A încercat, de asemenea, alte tratamente, cum ar fi modificări ale dietei și psihoterapie.
Dar abia în 2020, după ce a avut Covid, pacientul a început să observe o îmbunătățire reală.
„După aproximativ 20 de zile, pacientul nu numai că s-a simțit ca și cum s-ar fi vindecat complet de Covid-19. În mod surprinzător, a experimentat doar trei atacuri de migrenă pe o perioadă de 24 de zile. Acest lucru a fost fără precedent”, au spus experții.
Pacientul a avut atunci doar simptome ușoare ale virusului SARS-CoV-2, suferind de febră, oboseală, dureri de cap și probleme respiratorii.
Pentru bărbați, o prevalență maximă de 0,79% este atinsă între 40 și 50 de ani, iar prevalența scade la 0,26% pentru bărbații peste 60 de ani. Având în vedere acest lucru, experții au spus că nu este „neobișnuit” ca pacientul să fi experimentat o scădere a frecvenței.
Cu toate acestea, ei au adăugat că „nu poate fi exclus ca atacurile de migrenă reduse observate în cazul raportat să nu aibă legătură cu infecția cu SARS-CoV-2”.
Ei au adăugat că momentul celor două evenimente sugerează că încetinirea migrenelor cronice a fost declanșată de Covid-19.
Noua cercetare este în contradicție cu alte rapoarte care sugerează că pacienții care iau temutul virus au dureri de cap mai grave în timpul perioadei de infecție. Alți cercetători au descoperit, de asemenea, că o istorie anterioară de migrene este asociată cu Covid-ul lung.
Cercetătorii americani au făcut o descoperire despre sănătatea creierului, organul cel mai complex în care…
În cazul pensiilor mari primite fără ani de muncă efectivă, o practică frecventă în trecut…
Cristian Terheș este candidatul susținut de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) la alegerile prezidențiale…
În urma dezastrului provocat de inundațiile severe din Comunitatea Valenciană, Spania, Ministerul Afacerilor Externe din…
Honorius Prigoană, fiul cel mare al omului de afaceri, a anunţat că tatăl lui, Silviu…
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci în toată țara, în special…