Sari la conținut

O boală face ravagii în România! Medicii trag un semnal de alarmă

cancer pancreatic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai dureroase tipuri de cancer

O boală face ravagii în România! Peste 4% dintre români suferă de o formă de boală, atrag atenția medicii ieșeni, care punctează diagnosticarea frecventă a acestei afecțiuni oncologice. Aceasă boală este a treia cauză de deces la nivel mondial.

Românii ajung în spital cu icter obstructiv de cauza malignă

Medicii Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași trag un semnal de alarmă asupra creșterii incidenței cazurilor de afecțiuni oncologice la nivelul tubului digestiv. Mulți pacienți ajung în spital cu icter obstructiv de cauza malignă. Pentru a-i salva, specialiştii ieşeni au dezvoltat două proceduri intervenţionale pe care le aplică în aceste cazuri.

Cancerul hepatic, a treia cauză de deces la nivel mondial

Conform statisticilor, cancerul hepatic este a treia cauză de deces la nivel mondial și 4% dintre români suferă de o formă de cancer pancreatic. Medicii Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași diagnostichează frecvent aceste afecțiuni oncologice. Aici vin pacienți din toată Moldova, a transmis Claudia Dănăilă, pentru TVR Info.

Tehnici intervenționale de diagnostic și tratament

tratament cancer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Specialiștii institutului folosesc la ora actuală două tehnici intervenționale de diagnostic și tratament: eco-endoscopie – o combinație între endoscopia digestivă și ecografie – , care le permite vizualizarea structurilor afectate din pancreas, ficat și căi biliare. Se pot preleva probe de șesut din tumori și pot fi tratate leziunile chistice.

Procedură minim invazivă care îmbină endoscopia și radiografia

Cea de-a doua metodă este o procedură minim invazivă care îmbină endoscopia și radiografia, folosită la pacienții cu ictere obstructive de cauză malignă. Se pot extrage calculii, se pot monta stenturi biliare, iar pacienții își pot continua tratamentul oncologic.

După aceste proceduri, pacientul rămâne în spital câteva ore, potrivit tvrinfo.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel