Cafeaua nu este doar băutura care vă trezește de dimineața și vă „aprinde” neuronii pentru orele suplimentare petrecute la serviciu. Specialiștii spun că, datorită antioxidanților pe care îi conține, cafeaua reduce riscul cancerului de colon și pe cel al bolilor de ficat.
Componentele care dau gustul amar al cafelei au proprietăți antibacteriene, anticancerigene și protejează împotriva cariilor.
În plus, cafeaua reduce riscul de apariție a diabetului de tip II. „Cei care beau în fiecare zi până la trei cești de cafea au un risc semnificativ mai mic de a face diabet în comparație cu cei care nu sunt consumatori de cafea”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Cafeaua este și un bun remediu împotriva durerilor de cap și a migrenelor pentru că dilată vasele de sânge.
Ca să aveți beneficii de pe urma cafelei, nu trebuie să consumați mai mult de două-trei cești pe zi. „De asemenea, contează foarte mult tipul de cafea consumat și modul de preparare al acesteia. Este important să cumpărați o cafea de calitate. Evitați să cumpărați cafea măcinată de la magazinul de la colț.
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…
În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…