Potrivit unui nou studiu prezentat la întâlnirea anuală a American Chemical Society (ACS), zahărul natural derivat din agave, denumit agavins poate proteja împotriva diabetului de tip 2 și a obezității
Cercetătorii din Mexic au făcut teste pe șoareci de laborator pe care i-au împărțit în șapte grupuri. Șoarecii dintr-un grup au primit apă plată, în timp ce rozătoarele din celelalte grupuri au primit apă cu aspartam, glucoză, fructoză, sucroză, sirop de agave sau agavins.
Șoarecii care au consumat agavins au arătat o reducere a aportului alimentar și a greutății și o scădere a nivelului de glucoză din sânge.
Deoarece agavins acționează la fel ca fibrele alimentare și nu ridică nivelul de zahăr din sânge, cercetatorii cred că ingredientul ar putea fi folosit ca agent de îndulcire alternativă.
”Un asemenea îndulcitor poate fi folosit în siguranță și de persoanele obeze sau diabetice”, spune experta Mercedes G. Lopez.