Oamenii de ştiinţă din Letonia au descoperit că ginul accelerează metabolismul şi determină organismul să ardă mai multe calorii, timp de o oră după ce a fost băut cocktail-ul respectiv.
Efectul se datorează probabil fructelor de ienupăr, bogate în antioxidanți. Ele sunt un diuretic natural şi sunt foarte utile împotriva balonării. Ienupărul reduce inflamaţiile arterelor.
Cercetătorii de la Universitatea din Sigulda au efectuat experimente pe şoareci. Metabolismul rozătoarelor care au primit în mod regulat doze de gin a fost accelerat cu 17%.
Studii anterioare din anul 2008 au arătat că ginul cu tonic este cea mai sigură băutură alcoolică pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1, datorită efectelor benefice ale ienupărului asupra arterelor. Toate beneficiile acestei băuturi sunt însă neutralizate în cazul preparării unui cocktail tonic cu multă chinină sau zahăr.
Pentru a evita caloriile în plus, ginul trebuie diluat cu o băutură dietetică, iar pentru mai multă aromă se poate adăuga rozmarin, busuioc sau o felie de castravete.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…