Din cuprinsul articolului
O australiancă de 73 de ani pare că a descoperit elixirul tinereții. E o schimbare în alimentație ușor de pus în practică de oricine.
La 41 de ani, medicii i-au spus că este prediabetică, după ce ani de zile femeia a mâncat foarte multe dulciuri.
Acum, la 73 de ani, Carolyn Hartz, din Australia, se simte mai bine ca niciodată și arată senzațional, după ce timp de 32 de ani nu a consumat deloc zahăr, potrivit Daily Mail.
Pentru că îi plac foarte mult dulciurile făcute în casă, Carolyn folosește înlocuitori ai zahărului. „Eram dependentă de zahăr. Mâncam prăjituri de trei ori pe zi, în cantități impresionante”, spune ea. Însă, la 41 de ani, se simțea foarte rău, iar medicii i-au spus că este la un pas de diabet. „Asta m-a speriat foarte tare șide atunci nu am mâncat deloc zahăr”, a spus Carolyn.
Cu toţii ştim că zaharul alb este unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii, siluetei și tinereții. Antrenorul Florin Nevy ne sfătuieşte să evităm totuși consumul îndulcitorilor artificiali (zaharina, sucraloza, maltitol, sorbitol, xilitol, aspartame), deoarece aceste substanţe cauzează neplăceri gastrice, alergii şi favorizează dezvoltarea celulelor canceroase.
Iată cu ce ne spune Florin Neby că putem înlocui zahărul din prăjituri fără să ne prejudiciem sănătatea şi forma fizică:
Mierea, siropul de arţar, melasa, zahărul din nuca de cocos, siropul de agave, extractul de stevia, toate acestea sunt mai puţin procesate decât zahărul rafinat, ceea ce înseamnă că au şi nutrienţi folositori organismului. Mierea şi siropul de arţar sunt bogate în antioxidanţi, melasa conţine fier, calciu, potasiu, magneziu, iar zahărul din nuca de cocos este o sursă foarte bună de aminoacizi. În plus, toate au indicele glicemic mai scăzut decât zaharul alb, iar extractul de stevia are zero calorii.
Sucuri şi piureuri de fructe. Iată o alternativă care va da un plus de aromă prăjiturilor tale. Bananele, merele, portocalele, ananasul şi piersicile sunt fructe care se pretează foarte bine acestui procedeu.
Fructe proaspete. Coaja de lămaie şi de portocală, fructele de pădure (murele, zmeura, căpşune), dovleacul, rubarba sunt doar câteva dintre variantele pe care le poţi folosi. Acestea dau aroma şi consistenţă prăjiturilor, fiind surse de zaharuri naturale.
Fructe uscate. Când vine vorba de fructe uscate, ai o mulţime de opţiuni. Cele mai folosite sunt curmalele, prunele uscate, stafidele, feliile de banană şi măr, însă nu trebuie să subapreciezi nici caisele, smochinele, merişoarele, ananasul, mango sau papaya. Toate acestea au un aport ridicat de fier, calciu, cupru, magneziu, potasiu. Tot ce trebuie să faci este să le pui la hidratat cu o zi înainte şi apoi să le amesteci într-un mixer. De asemenea, poţi folosi cocosul uscat, fulgi sau cuburi. Evită fructele confiate deoarece au cantităţi foarte mari de zahar.
Condimente. Chiar dacă îţi sună ciudat, unele condimente sunt dulci, deşi sunt folosite în preparatele sărate. Seminţele de fenicul sunt foarte dulci, însă s-ar putea să nu se potrivească foarte bine în prăjituri. În schimb, îţi recomand să foloseşti scorţişoară, nucşoară, anason stelat, cuişoare, extract de vanilie, pudră de roscove. Vestea bună e că acestea dau savoare deserturilor, fără să adauge extracalorii.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…