Categories: Stil de viaţă

Nutriționistul Florin Bălănică: Cele mai periculoase combinații alimentare. Duc invariabil la același rezultat: încetinirea metabolismului și îngrășare

Combinațiile alimentare greșite duc la creșterea în greutate și la un metabolism lent. Iată ce spune nutriționistul Florin Bălănică despre cele mai neinspirate alimente care se consumă împreună.

Nutriția recomandă de câțiva ani asortarea cărnii cu legume ușoare. O friptură este bine să fie consumată lângă un bol mare cu salată.

Încercați să consumați proteinele pe categorii: carne, lactate, ouă, pește, toate separate cu salate.

Nutriționistul Florin Bălănică ne-a spus să avem grijă la sarmale sau la carnea de porc cu mămăligă.

Sarmaua are în compoziția sa clasică atât carne, cât și orez, combinație care este destul de grea pentru stomac. Pe cât posibil, nu amestecăm carnea nici cu orez, nici cu cartofi, nici cu pâine, nici nu paste, nici cu mămăligă.

Și mai ales, nu îngreunăm digestia și cu alcool. Atenție mare, ne spune nutriționistul, în ficat, alcoolul și grăsimile sunt metabolizate de aceeași enzimă, iar consumul asociat la aceeași masă duce la ficatul gras sau steatoză hepatică.

Legumele verzi sunt alegerea ideală când vine vorba de consumul de carne: fasole verde păstăi, broccoli, sparanghel, salată verde, salată de varză albă și roșie, salată de castraveți cruzi sau murați.

Iar când vorbim de preparare, atunci când gătim carnea, cele mai bune variante sunt: Rotisor, grătar sau cuptor, fără adăugarea de grăsimi vegetale, cum ar fi uleiul;

Cantitățile trebuie să fie moderate, 150 g/porție de 2-3/săptămâna, funcție de sex, vârstă și activitatea fizică;

Nutriționistul Florin Bălănică recomandă consumul de carne de porc din rasă Mangalița, sau „Porcul Somon”, care are un procent de acizi grași nesaturați de aproximativ 70%, conține acizi grași de tip omega 3,6 și 9 și un conținut redus de apă.

În România sunt prezente rasele de grăsime și de carne, nu atât de eficiente precum Mangalița. În afară acestor beneficii este și foarte gustoasă.

Prin conţinutul de antioxidanţi esenţiali, carnea de porc asigură o mai bună imunitate a organismului. Copiii şi tinerii pot consuma, însă, fără grijă carne de porc, dar cu moderație. Preferați carnea de porc crescut în mod natural și nu pe cel de crescătorie. Carnea animalelor crescute forțat produce dereglări la nivel hormonal, imunitar și de creștere. Totodată, prelucrarea și procesarea este bine sa fie una tradițională, adică fum sau fierbere.

Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism şi o recomand pacienților, cu măsură, în cazul anemiei feriprive, adică a lipsei de fier. O porţie de 100 g de carne de porc oferă aproximativ un sfert din necesarul zilnic de fier.

Persoanele care exclud din dietă carnea, de orice tip, se confruntă cu deficienţa de zinc. Fierul, zincul şi Vitamina D conţinute de carnea roşie sunt absorbite mai eficient de către organism, spre deosebire de alte alimente care le conţin. Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de proteine, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performanţelor mentale.

Recent Posts

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

16 minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

46 de minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

57 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

o oră ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

2 ore ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Citeste si: