Din cuprinsul articolului
Deoarece pierderea în greutate nu se întâmplă peste noapte, găsirea unor modalități creative de a vă urmări progresul poate fi o parte interesantă a călătoriei de pierdere în greutate. De la o bandă de măsură tradițională la selfie-uri înainte și după, există multe modalități de a vă urmări greutatea.
Acum, există mai multe opțiuni pentru a vă menține pe drumul cel bun. Ceea ce mâncăm în timp ce ne urmăm planul de masă este esențial. De asemenea, ar trebui să fiți curioși cu privire la mâncare. Unele sunt prietenoase cu intestinele & rele pentru digestie. Prin urmare, urmărirea a tot ceea ce mâncați și beți este crucială, spune nutriționistul Gauri Paliwal, în timp ce împărtășește viziunea sa asupra acestui subiect.
RAPORTULUI DINTRE ÎNĂLȚIME ȘI GREUTATE
BMI a fost folosit anterior în domeniul medical. Este raportul dintre înălțime & greutate, conform OMS, care a dat un ghid pentru asiatici. În timp ce un IMC ridicat poate indica un risc crescut de sănătate, un IMC scăzut poate indica, de asemenea, probleme de sănătate, potrivit pinkvilla.com.
Există 4 categorii atunci când vorbim despre IMC (Indicele de masă corporală);
- Subponderal – sub 18,5
- Greutate normală- 18,5-24,9
- Supraponderalitate- 25,0-29,9
- Obezitate – 30.0-mai sus
RAPORTUL talie-șold
Un raport talie-șold este un instrument excelent pentru a vă urmări greutatea. Profesioniștii din domeniul medical folosesc, de asemenea, această metodă pentru a determina dacă excesul de greutate al unei persoane îi pune în pericol sănătatea.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește un WHR moderat ca fiind de 0,9 sau mai puțin la bărbați și de 0,85 sau mai puțin la femei. Un WHR de 1,0 sau mai mare pune atât bărbații, cât și femeile, în pericol de a se îmbolnăvi de inimă și alte boli legate de obezitate.
Gadgeturi inteligente
Odată cu schimbarea tehnologiei, gadgeturi inteligente vă ajută să urmăriți progresul. Aceste dispozitive vor urmări automat activitatea dumneavoastră de fitness general și vor aduna datele, oferindu-vă un rezultat cu privire la numărul de calorii pe care le-ați pierdut într-o zi.
Se spune că organismul nostru este un templu sacru și trebuie să ne asigurăm că păstrăm acest templu curat și fără toxine. Nu putem mânca orice; trebuie să ne asigurăm de ceea ce mâncăm și de modul în care ne afectează intestinul și dacă se potrivește sau nu sistemului nostru digestiv.
Anumite alimente sunt bune pentru corpul nostru. Acestea ar putea avea un gust delicios, dar pot sfârși prin a ne afecta sistemul digestiv.
Mâncarea nesănătoasă
Mâncarea nesănătoasă, dulciurile și chipsurile sunt elementele de top pentru consumul excesiv, dar acestea pot crea provocări în procesul de digestie. Acest lucru se întâmplă din cauza numeroșilor aditivi pe care mesele foarte procesate îi conțin pentru a menține prospețimea produsului. Cu toate acestea, aceste substanțe dăunează sănătății noastre și ar putea adera la mucoasa intestinală.
Suntem cu toții conștienți de efectele negative ale consumului de prea multe alimente pline de zahăr. Organismul nu absoarbe în totalitate toți îndulcitorii, chiar și pe cei care nu conțin zahăr. Deși îndulcitorii artificiali nu conțin calorii, aceștia nu afectează în mod pozitiv sănătatea.
Ar putea fi surprinzător faptul că unele persoane nu pot digera produsele lactate. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de enzimă necesară pentru a descompune lactoza, un zahăr natural din produsele lactate.
- Mâncarea nesănătoasă, dulciurile și chipsurile sunt cele mai importante elemente pentru consumul excesiv, dar acestea pot crea provocări în procesul de digestie.
- Semințele (crude) conțin acid fitic, care interferează cu absorbția altor minerale esențiale. De aceea, folosiți întotdeauna semințe și nuci înmuiate.
- Unele alimente conțin ingrediente pe care organismul nu le poate descompune și sunt mai greu de digerat. Atunci când consumă aceste alimente specifice, unele persoane pot dezvolta probleme digestive precum:
- Gaze
- Balonare
- Dureri abdominale
Deoarece acestor ingrediente le lipsesc enzimele necesare pentru a ajuta la digerarea corectă a acelor nutrienți.